MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 29. 05. 2013.

Prekogranični seminar u Apatinu

Seminar pod nazivom 'Lokalne vlasti i EU-integracije' Seminar pod nazivom 'Lokalne vlasti i EU-integracije' U utorak i srijedu, 28. i 29. V. 2013. godine u Zdravstveno-turističkom kompleksu "Banja Junaković" kod Apatina održan je prekogranični seminar pod nazivom "Lokalne vlasti i EU-integracije". Seminar je dio projekta "Podrška umrežavanju i europskoj suradnji gradova i općina", koga financira Europska Unija. Nositelj projekta u Hrvatskoj je Agencija lokalne demokracije (ALD) iz Osijeka, a u Srbiji Centar lokalne demokratije (CLD) iz Subotice. Seminaru je, pored "Oazine" aktivistice Ane Jeličić, prisustvovalo još 11 predstavnika Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije, kao i veći broj predstavnika iz Bačkog i Sremskog okruga u Srbiji. Cilj seminara je potaknuti umrežavanje lokalnih zajednica na regionalnoj i europskoj razini radi lakšeg povlačenja sredstava iz EU.

Skup su prigodnim riječima pozdravili i otvorili Silvija Patarčić (CLD, Subotica) i Miljenko Turniški (ALD, Osijek), kao i predsjednik Opštine Apatin Živorad Smiljanić. U daljem radu predavači su bili prof. dr. Borislav Stojkov (PALGO centar iz Beograda), prof. Veran Stančević (Univerzitet Singidunum iz Beograda), Roger Lawrence, član Gradskog vijeća Wolverhamptona iz Velike Britanije, Tamás Gyulai, direktor firme Eurotech d.o.o iz Mađarske, i Nada Kožul, projekt-menadžerica Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje.

Seminar je protekao radno sa zanimljivim temama i prikazima dobre prakse. Učesnici su se u slobodno vrijeme družili i upoznavali te pokušavali pronaći zajedničke interese za eventualne nove projekte i suradnju na regionalnoj razini i u prekograničnoj suradnji. Ljubazni domaćini su na kraju seminara učesnike poveli u šetnju gradom i pristaništem na Dunavu te na vožnju brodicom, kao i u posjet Gradskoj kući u Apatinu, prekrasnoj, staroj građevini iz 1908. godine. Bio je to lijep kraj jednog dobro organiziranog seminara, koji će, nadamo se, na kraju uroditi i dobrim projektima.

Pročitano 1328 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok