MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 24. 09. 2013.

Edukacija volontera za program "Volontirajmo za zajednicu"

Volonteri Mirovne grupe Oaza i 'Alerge' ...Volonteri Mirovne grupe Oaza i 'Alerge' ...U utorak, 24. IX. 2013. godine, u zajedničkom prostoru belomanastirskog Društvenog centra, od 19 do 21 sat, održana je edukacija na temu stvaranja volonterskog tima i informiranja građana o volontiranju. Edukaciji je prisustvovalo 20 osoba, što iz Mirovne grupe Oaza, što iz udruge "Alerga". Edukaciju su vodile Martina Hećimović, prof. hrvatskog jezika, i dipl. ek. Matea Vranješ, obje iz Osijeka, koje su osmislile način da prisutne potaknu na "volonterski način" razmišljanja.

Uvodno je korištenjem kotrljajućih loptica izvršeno upoznavanje učesnika, a onda su oni tražili predmet u kutiji i pokušali ga nekako povezati s volontiranjem. Već tu su se mogle vidjeti različite ideje prisutnih. Voditeljice su potom postavljale pitanja o tome što se podrazumijeva pod pojmom volontiranja, koliko je ono korisno za zajednicu, tko može biti volonter te pitanja o motivima volontiranja i kako volontiranje može utjecati na organizacije koje uzimaju volontere. Edukacija je nastavljena raspravom o tome je li volontiranje dovoljno prisutno i cijenjeno u zajednici, gdje su prisutni već volontirali te gdje bi željeli volontirati. Spomenuto je i dobrovoljno davanje krvi i benefiti koji uz to idu, kao i utjecaj volontiranja na razne pogodnosti za studente i za one koji traže posao.

... na zajedničnom programu... na zajedničnom programuČlanovi "Oaze" već su se iskušali u volontiranju kao predavači stranih jezika, u obilasku starih osoba kad se takva socijalna usluga ne financira preko projekta, učešćem u kreativnim radionicama za žene i djecu, dodavanjem članaka o "Oazi" i Baranji na internetske stranice i na Vikipediju…, a članovi "Alerge" u kreativnim radionicama za djecu, školi plivanja, akcijama protiv alergenih korova i nizu drugih akcija vezanih za zdravlje.

Sva ta pitanja i teme imale su za cilj produbljivanje znanja prisutnih kako bi građanima mogli dati potrebna pojašnjenja u predstojećem anketiranju građana o volontiranju. Na kraju su, s kratkim uputama, anketni listovi podijeljeni svim prisutnima. Ispunjene anketne listove anketari-volonteri trebaju dostaviti "Oazinom" volonterskom centru u roku od 30 dana, nakon čega će se obraditi prikupljeni podaci.

Pročitano 1334 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok