MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 01. 06. 2013.

U Baranju se treba vratiti kad grožđe zri!

Neno, njegova supruga, njen brat i Nenina majkaNeno, njegova supruga, njen brat i Nenina majkaNa osmom Sajmu udruga Baranje, održanom u subotu, 1. VI. 2013. godine, bila je angažirana cijela "Oazina" ekipa pa i naš dalmatinski Višnjevčanin Neno Radić. On je bio zadužen za razglasnu tehniku, ali i snagatorsku "tehniku" utovara i istovara klupa i stolova na vatrogasni kamiončić.

Sajam udruga posjetili su i njegova supruga Manuela i njen brat Karlo iz Višnjevca te njegovi roditelji Nebojša i Snježana i brat blizanac Toni iz Solina. A kakav bi to izlet u Baranju bio kad se ne bi završio konzumiranjem baranjskih delicija. Naši višnjevačko-solinski gosti odlučili su se za karanačku "Baranjsku kuću", a mi smo im onda savjetovali da se do Karanca zapute Beljskom vinskom cestom, da se zaustave na poznatom Vidikovcu i da se uvjere da Baranja baš i nije tako ravna kako se čini. Evo što su naši gosti rekli o svom izletu po Baranji:

- Oduševljeni smo kako gostoprimstvom i srdačnošću Baranjaca, tako i prirodnim ljepotama Baranje, koje treba doživjeti uživo. Put vinskom cestom, onako vijugavom s usponima i padovima, uz nepregledane vinograde, naprosto te sili da se vratiš u Baranju u devetom mjesecu kad loza rodi. Pogled s Vidikovca je nezaboravan, a to se vidi i sa slika koje smo snimili.

Panoramski pogled s Vidikovca na Beljskoj vinskoj cestiPanoramski pogled s Vidikovca na Beljskoj vinskoj cesti
- Nakon posjeta Vidikovcu, došlo je vrijeme i za ručak pa smo posjetili "Baranjsku kuću" u Karancu. Ta kuća odiše prošlošću i nudi nezaboravan spoj vrhunske hrane i ugođaja stare Baranje, pogotovo u šetnji Ulicom izgubljenog vremena. Svaka čast!

Nepregledni baranjski vinogradiNepregledni baranjski vinogradi

 

Pročitano 1821 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok