MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 12. 08. 2008.

U Bolmanu osnovana udruga "Zlatna žena"

Ankica Mrđa (desno)Ankica Mrđa (desno)Na inicijativu jedanaest stanovnica Bolmana, u utorak, 12. VIII. 2008. godine u Domu kulture osnovana je ženska udruga "Zlatna žena". Na osnivačkoj skupštini donesena je odluka o osnivanju udruge, odluka o pokretanju postupka za upis u Registar udruga Republike Hrvatske, prihvaćen je statut udruge, izabrana su tijela koja će upravljati udrugom, donesena je odluka o davanju ovlaštenja za zastupanje i predstavljanje i prihvaćen je okvirni plan rada za 2008. godinu.

Cilj članica udruge je da selo dovedu u red, da organiziraju kulturne događaje i razne manifestacije, da pokrenu kreativne radionice, seminare i edukacije. Jednom riječju da očiste selo i da ga trgnu iz mrtvila. Članice će se truditi da pomažu mladima, starijim osobama i djeci te da uspostave suradnju sa sličnim udrugama iz drugih mjesta.

Za predsjednicu je jednoglasno izabrana Ankica Mrđa (poznatije kao babica Ana i kao sestra u belomanastirskoj ginekološkoj ambulanti dr. Svetlane Pešić). Upravni odbor čine sve članice udruge: Ljiljana Bojanin, Vida Branković, Željka Cvijanović, Rada Dobrokes, Kata Đurić, Milena Jakić, Dragica Kovačević, Ana Mrđa, Mara Popović i Zora Tatarin.

Gosti na osnivačkoj skupštini bili su Milan Zuber, načelnik Općine Jagodnjak kojoj pripada i Bolman, Vesna Nedić, projekt-koordinatorica Mirovne grupe Oaza Beli Manastir, Nada Damjanović, predsjednica Srpske organizacije "Praktična žena" iz Belog Manastira, i Branislav Vorkapić iz osječke Organizacije za građanske inicijative (OGI).

Načelnik Općine Jagodnjak Milan Zuber poželio je novoosnovanoj udruzi puno uspjeha u radu i obećao moralnu i materijalnu pomoć Općine. Predsjednica "Praktične žene" Nada Damjanović rekla je da je osnivanje "Zlatne žene" važan trenutak za Bolman te da bolmanskim ženama želi da im se sve što budu radile pozlati i da se nada uspješnoj saradnji, a "Praktična žena" im stoji na raspolaganju. Vesna Nedić, kao "Oazina" projekt-koordinatorica i bolmanska "snaja" (za što je dobila poseban aplauz), pozdravila je osnivanje nove udruge i ponudila "Oazinu" i svoju pomoć u pisanju projekata, ali i upozorila da se u takvim udrugama većina poslova i akcija odrađuje volonterski, što je potvrdio i Branislav Vorkapić iz OGI-ja, koji je pružio tehničku pomoć oko osnivanja udruge.

Pročitano 1905 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok