MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 04. 10. 2012.

O Erasmusu na SoS-u (II)

Mnogi učenici i studenti žele da dio svog školovanja "odrade" u nekoj stranoj zemlji i na stranom jeziku, ali je malo njih kojima to i uspije. Belomanastirka Sonja Nedić, "Oazina" volonterka i učesnica mnogih "Oazinih" akcija, koja studira medijsku kulturu na osječkom Odjelu za kulturologiju, svoj peti (zimski) studijski semestar u školskoj godini 2011/2012, u ukupnom trajanju od pet mjeseci, pohađala je na Univerzitetu Alpen-Adria u austrijskom Klagenfurtu. To joj je omogućila stipendija koju je dobila preko programa mobilnosti Erasmus, koji je namijenjen studentima u svrhu provođenja dijela studija na stranim sveučilištima ili u svrhu obavljanja stručne prakse. Jedno takvo iskustvo, osim što donosi nova akademska znanja, pomaže u osamostaljivanju mladih ljudi, učenju stranih jezika te u kulturnom bogaćenju.

Da bi svoja iskustva prenijela drugim studentima, Sonja je pisala kolumnu pod naslovom "Erasmus iz mog kuta" na internetskoj stranici SoS ("Studenti osječkog Sveučilišta"). Do svih članaka objavljenih u toj kolumni može se doći ovdje ili ovdje.

 

Ove školske godine (2011/2012), Sonja će biti "badica" jednoj studentici iz Poljske, koja će cijeli zimski semestar studirati na osječkom Odjelu za kulturologiju. O novim iskustvima Sonja nastavlja pisati kolumnu na stranici SoS. Prvi članak pod naslovom "Stiže nam 25 Erasmus studenata" može se pročitati ovdje.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok