MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 27. 02. 2020.

Vrtićarci uče o pravilnom postupanju s otpadom

Predstavljanje 'Forastične slikootpadnice'Predstavljanje 'Forastične slikootpadnice'U četvrtak, 27. II. 2020. godine, u osječkom ekovrtiću 'Mak' predstavljena je slikovnica o pravilnom postupanju s otpadom, namijenjena najmlađim Osječankama i Osječanima. Autorica Ines Novak predstavila je vrtićarcima Janka Organka, Mirka Papirka, Mašu Čašu i ostale glavne junake "Forastične slikootpadnice", čiji je najvažniji zadatak usaditi mališanima navike pravilnog postupanja s otpadom. Najradije to čine kroz "Otpadopjesmicu" – glavni vrtićarski hit ove godine.

Ritmovima "Otpadopjesmice" nije odolio ni zamjenik osječkog gradonačelnika Boris Piližota, koji je istaknuo da će svako predškolsko dijete dobiti "Slikootpadnicu", a potrudit će se da stigne i do učenika 1. i 2. razreda osnovnih škola jer je, kako kaže, edukacija djece ključna za ekološku svijest:

- Kod odraslih moramo mijenjati navike, a kod djece ih usaditi. Djeca će kroz igru kreativno razmišljati o ovoj temi i prihvatiti ono što su odrasli već trebali. Ove aktivnosti nastavit ćemo provoditi i nakon što projekt završi kako bismo uspjeli ispuniti obveze koje od nas očekuje Europska Unija – rekao je Piližota.

Inače, "Forastična slikootpadnica" jedna je od aktivnosti projekta izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom "Čist grad – naš ponOS". Ta slikovnica temu gospodarenja otpadom približava djeci na zabavan i interaktivan način. Osnovne vrste otpada i spremnici za otpad prikazani su kroz spomenute likove, a na koricama slikovnice nalazi se pjesmica koja omogućuje djeci lakše i zabavnije učenje. "Otpadopjesmica" dostupna je za preuzimanje na web-stranici projekta www.kuziskod.hr.

Cilj projekta je educirati građane o njihovoj ulozi u procesima gospodarenja otpadom, izgraditi svijest o važnosti reda prvenstva gospodarenja otpadom, uključujući i ponovnu uporabu, recikliranje i kompostiranje – koji imaju važnu ulogu u uspostavi sustava kružnog gospodarenja otpadom. Projekt provodi Grad Osijek, a potporu mu je dala i Europska Unija, financirajući ga s nešto više od 2 milijuna kuna.Djeca iz ekovrtića 'Mak' u OsijekuDjeca iz ekovrtića 'Mak' u Osijeku

(Tekst i foto: osijek.hr)

Pročitano 254 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok