MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 19. 09. 2019.

Radionica tradicionalne obrade kukuruza

Runjenje kukuruzaRunjenje kukuruzaU ponedjeljak, 23. IX. 2019. godine, s početkom u 11 sati, u Etnološkom centru baranjske baštine u Belom Manastiru (Ulica kralja Tomislava 70), a povodom Međunarodnog dana kulturne baštine, održat će se terapeutsko-edukativna radionica na kojoj će učenici (k)runiti (mrviti) kukuruz te moći vidjeti kako se na tradicionalne načine od klipa kukuruza pravi kukuruzno brašno.

Radionica je namijenjena za tridesetak učenika iz posebnih odjela belomanastirske Osnovne škole "Dr. Franjo Tuđman" te učenicima iz cijele Baranje, kao i svima ostalima koji požele vidjeti i sudjelovati u radu s tradicijskim alatima i načinima proizvodnje kukuruza i proizvoda od kukuruza.

Tu zanimljivu radionicu organizira Etnološki centar baranjske baštine, a svima koji dođu bit će ponuđen kuhani kukuruz i sokovi.

(Foto: Etnološki centar baranjske baštine)

Pročitano 221 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok