MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 08. 01. 2021.

Potpisan ugovor za program "Dostojanstveno starenje"

U petak, 8. I. 2021. godine, dopisnim putem "Oazina" projekt-koordinatorica Vesna Nedić potpisala je ugovor vrijedan 126.000 kuna s Ministarstvom rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike za financiranje program "Dostojanstveno starenje". Program je prošao na natječaju za prijavu progrāmā usmjerenih unapređenju kvalitete života i zaštiti prava starijih za 2021. godinu. Program će trajati dvije godine, a ugovorena sredstva predviđena su za 2021.

Taj program "Oaza" će provesti u partnerstvu s Centrom za mir, nenasilje i ljudska prava – Osijek. Cilj program je organiziranjem dnevnih aktivnosti koje su prilagođene potrebama i interesima starijih osoba, informiranjem o njihovim pravima i prevencijom zloupotrebe ugovora o dosmrtnom / doživotnom uzdržavanju smanjiti socijalnu isključenost starijih osoba na području Grada Belog Manastira.

Provedba programa već je počela 1. I. 2021. i trajat će cijelu godinu. Neke od programskih aktivnosti bit će: organizirani izleti, predavanja, radionice, druženja, volonterske akcije…

Odluka o raspodjeli financijskih sredstava za provedbu prve godine može se vidjeti OVDJE. Mirovna grupa Oaza navedena je tablici za Prioritetno područje 1. pod rednim brojem 6.

Pročitano 99 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok