MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Nedjelja, 22. 09. 2019.

U Etnološkom centru – "Bakin špajz"

Šljivovica, pekmez, zimnica, ajvar, langošice, kuhani kukuruz... što biste više!Šljivovica, pekmez, zimnica, ajvar, langošice, kuhani kukuruz... što biste više!U petak, 4. X. 2019. godine, od 8 do 16 sati, u pokaznoj kuhinji i dvorištu Etnološkog centra baranjske baštine u Belom Manastiru održat će se radionica i prikaz kuhanja tradicionalnih baranjskih jela pod nazivom "Bakin špajz".

U kazanu će se peći rakija šljivovica. Po tradicionalnoj recepturi pripremat će se pekmez i zimnica, kuhati ajvar, a bit će i langošica te kuhanog kukuruza. Osim toga pripremat će se i tradicionalna, pomalo zaboravljena slastica od dunja – sir od dunja te brojne druge baranjske slastice.

Tradicionalna baranjska jela pripremat će udruge i OPG-evi s područja Grada Belog Manastira i Baranje. Cilj manifestacije je, prije svega, očuvati bogatu baranjsku tradiciju, običaje i jela te znanja o njima prenijeti na sve zainteresirane.

Bit će lijepo i zanimljivo pa organizatori pozivamo sve zainteresirane da im se pridruže!

(Izvor: FB Etnološkog centra)

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok