MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 25. 01. 2018.

Sastanak u Ženskoj udruzi "Izvor" u Tenji

Vesna Nedić, Mirjana Herceg, Nikolina Zec i Marina PavičićVesna Nedić, Mirjana Herceg, Nikolina Zec i Marina PavičićU četvrtak, 25. I. 2018. godine, u prijepodnevnim satima, u prostorijama Ženske udruge "Izvor" iz Tenje održan je sastanak i kratka edukacija o prevenciji nasilja među djecom. Takva prevencija provodi se već nekoliko godina po baranjskim osnovnim školama kroz "Oazine" projekte koje su financirala razna ministarstva.

Sandra Jurić, Vesna Nedić, Mirjana Herceg i Nikolina ZecSandra Jurić, Vesna Nedić, Mirjana Herceg i Nikolina ZecTrenutno se provodi projekt "Nasilje baš nije fer" u osnovnim školama u Belom Manastiru i Kneževim Vinogradima, a financira ga Nacionalna zaklade za razvoj civilnoga društva.

Tenjska udruga "Izvor" također ima velikih iskustava na tom području pa su razmijenjena dosadašnja iskustva. No, razmijenjena su i iskustva s drugih područja djelovanja, od kojih su neka zajednička, a neka različita (pravno savjetovalište, tečaj engleskog jezika za odrasle, zagovaranje, SOS-telefon za žrtve obiteljskog nasilja, sprečavanje mobinga i diskriminacije…).

Bilo je govora i o aktivnostima koje "Izvor" i "Oaza" trenutno provode, o projektima koji se pišu ili čekaju na odobrenje, kao i o lošim iskustvima s određenim ugovornim tijelima te o slabom raspisivanju natječaja za udruge.

Na sastanku su ispred "Izvora" bile predsjednica Mirjana Herceg te Marina Pavičić, Nikolina Zec i Sandra Jurić, a ispred "Oaze" projekt-koordinatorica Vesna Nedić.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok