MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 12. 01. 2018.

Savjetovanje o gradskom natječaju za udruge

Predstavnici belomanastirskih udrugaPredstavnici belomanastirskih udruga(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Grad Beli Manastir objavio je 3. I. 2018. godine natječaj za financiranje projekata i/ili programa udruga iz područja kulture, socijalne zaštite i razvoja gospodarskih djelatnosti, a koji je otvoren sve do 4. II. 2018. godine (taj natječaj nije namijenjen sportskim udrugama, koje će se financirati preko Zajednice športskih udruga).

Radi detaljnijih pojašnjenja oko prijave, potrebnih uvjeta i tražene dokumentacije, organizirano je u petak, 12. I. 2018. godine, s početkom u 17 sati, u Maloj vijećnici savjetovanje na kojem je viši stručni suradnik za gospodarstvo Petar Tokić okupljene predstavnike udruga podsjetio i upozorio na što treba obratiti posebnu pažnju kod prijavljivanja. Odaziv udruga i nije bio velik s obzirom da su u Registru udruga RH na području Grada Belog Manastira (dakle, i u prigradskim naseljima) registrirane 153 udruge (uključujući i sportske).

Iako je na službenoj gradskoj web-stranici objavljeno sve o natječaju, kao i potrebni obrasci, na savjetovanju se moglo doznati i puno više drugih informacija koje mogu pomoći boljem ocjenjivanju programa / projekta i kasnijem odobravanju financiranja. Treba podsjetiti i na prošlogodišnji natječaj kad su 43 udruge prijavile 69 programa / projekata, od kojih je čak njih 14 odmah odbačeno jer nisu ispunili potrebne uvjete (svaki peti).

Predstavnik Grada Belog Manastira: Petar TokićPredstavnik Grada Belog Manastira: Petar TokićOd ukupno 450.000 kuna, preko tog natječaja podijelit će se za "prioritetno područje 1 – kultura" – 220.000 kuna, za "prioritetno područje 2 – socijalna zaštita – 200.000 kuna i za "prioritetno područje 3 – razvoj gospodarskih djelatnosti" – 30.000 kuna. Najmanji iznos financijskih sredstava koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinom projektu i / ili programu je 1.000,00 kuna, a najveći 90.000,00 kuna, osim za "prioritetno područje 3" gdje je najveći iznos po pojedinom projektu i / ili programu 15.000,00 kuna.

Na savjetovanju je Petar Tokić ponudio odgovore na sva naknadna pitanja te obećao svu stručnu pomoć oko prijave na natječaj (telefonom na broj 710-214, e-mailom na adresu petar@beli-manastir.hr ili osobno na prvom katu gradske uprave, Ulica kralja Tomislava 53).

Predstavnike udruga i one koji im pišu programe / projekte upozorava se da ne čekaju zadnji dan otvorenog natječaja za prijavu ili traženje savjeta jer sve to mogu obaviti već ovih dana.

(Tekst i foto: Rajko Cicak / BaranjaMedija.hr)

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok