MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 17. 11. 2017.

3. EU-infodan u Belom Manastiru

Učesnici 2. EU-infodanaUčesnici 2. EU-infodana(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U petak, 17. XI. 2017. godine, s početkom u 11 sati, u Etnološkom centru baranjske baštine u Belom Manastiru, održan je 3. EU-infodan pod nazivom "Dosadašnja iskustva i buduće prilike iz EU-fondova". Organizirali su ga Grad Beli Manastir, Baranjska razvojna agencija Grada Belog Manastira (BARA), Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Osijek i Informacijski centar Europe Direct Osijek, koji djeluje pri Regionalnoj razvojnoj agenciji Slavonije i Baranje (RRA SiB).

Ovogodišnji, 3. EU-infodan trebao je detaljnije pojasniti što nude EU-fondovi, spomenuti natječaje koji se pripremaju ili su u provedbi, kao i prikazati dosadašnja iskustva s EU-fondovima i buduće prilike vezane za njih.

Nakon uvodne riječi Milice Milosavljević, ravnateljice BARA-e, te pozdravnih riječi dr. sc. Stjepana Ribića, predsjednika Uprava RRA SIB, i belomanastirskog gradonačelnika Tomislava Roba, održana je panel-rasprava.

U panel-raspravi, a kasnije i u odgovaranju na mnoga pitanja prisutnih (pa čak i za vrijeme pauze), sudjelovali su:

  • Stella Arneri – v.d. ravnatelja Agencije za regionalni razvoj
  • Branko Baričević – voditelj Predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj
  • Ana Buljan – načelnica Sektora za pripremu i provedbu projekata Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. – Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava
  • Dragan Jelić – pomoćnik ministrice u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije
  • Neven Kos – načelnik Sektora za EU-programe u poduzetništvu u Upravi za programe i projekte EU – Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta
  • Davor Skočibušić – v.d. voditelja Službe Zajedničkog tehničkog tajništva Programa prekogranične suradnje Hrvatska – Srbija

Nakon panel-rasprave održane su i dvije tematske rasprave: "Poljoprivreda i ruralni razvoj" i "Razvoj poduzetništva temeljen na razvoju IKT" (informatičko-komunikacijske tehnologije).

Među pedesetak prisutnih bila je i "Oazina" projekt-koordinatorica Vesna Nedić.

Pročitano 626 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok