MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 10. 08. 2017.

"Grad Beli Manastir u Baranjskom leksikonu"

Početak članka o Belom ManastiruPočetak članka o Belom ManastiruProjekt "Grad Beli Manastir u Baranjskom leksikonu", zbog kojega je "Oazin" aktivist Jovan Nedić posjetio Državni arhiv u Osijeku, sufinancira Grad Beli Manastir iznosom od 2.000 kuna. Cilj projekta je svim zainteresiranim osobama omogućiti pristup informacijama vezanim za Grad Beli Manastir i za Baranju, pridonijeti razvoju kulture od interesa za Grad Beli Manastir i promicati različite kulture i običaje.

Program "Baranjski leksikon", koji obuhvaća i gore spomenuti projekt, zahvaljujući uglavnom volonterskom radu "Oazinog" aktivista, postoji već 12 godina, a ima za cilj da se napišu članci i nađu ili naprave ilustracije o svim pojmovima vezanim za Baranju (sva naselja, važniji vodotoci, područja, brda, toponimi, geografske osobine, stanovništvo, značajni Baranjci, nebaranjci koji su zadužili Baranju, organizacije, knjige koje su tematski vezane za Baranju, listovi koji su izlazili ili izlaze u Baranji, baranjska privreda, kultura, sport, prošlost, sadašnjost...).

Abecedarij 'Baranjskog leksikona'Abecedarij 'Baranjskog leksikona'"Baranjski leksikon" je svakom dostupno internetsko mjesto, koje bi u perspektivi trebalo postati instanca koja se prvo konzultira kad se želi nešto saznati o Baranji. Nalazi se na otvorenoj slobodnoj enciklopediji Wikipediji (ovdje i ovdje).

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok