MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 29. 07. 2016.

Informativna radionica za natječaj FEAD-a

Ministrica Bernardica JuretićMinistrica Bernardica JuretićU petak, 29. VII. 2016. godine, s početkom u 10 sati, u Kući Europe (Ban Centar) u Zagrebu, održana je informativna radionica za potencijalne prijavitelje na Poziv za dostavu projektnih prijedloga "Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane i / ili osnovne materijalne pomoći" (u daljem tekstu: Poziv). Na radionici je bila i "Oazina" projekt-koordinatorica Vesna Nedić, jedina iz Baranje.

Ministarstvo socijalne politike i mladih (MSPM) objavilo je 21. VII. 2016. godine taj Poziv, koji se financira u okviru Operativnog programa za hranu i / ili osnovnu materijalnu pomoć za razdoblje 2014.-2020. iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD). Cilj Poziva je ublažavanje najgorih oblika siromaštva pružanjem nefinancijske pomoći najpotrebitijim osobama – i to hrane i / ili osnovne materijalne pomoći. Ukupna vrijednost Poziva je 34.476.000,00 kuna. Poziv je otvoren do 23. VIII. 2016. godine.

Nakon pozdravnog govora Bernardice Juretić, ministrice socijalne politike i mladih, i Katarine Ivanković-Knežević (na gornjoj slici desno) pomoćnice ministrice rada i mirovinskog sustava, Mirjana Radovan, voditeljica Službe za fondove EU iz MSPM-a, predstavila je spomenuti Operativan program. Za predstavljanje Poziva bila je zadužena Mirna Čizmar, viša stručna savjetnica u Odjelu za vrednovanje projekata iz EU (MSPM).

Sudionici informativne radionice u ZagrebuSudionici informativne radionice u ZagrebuTokom radionice prisutni su postavili mnogo pitanja, koja su se najviše odnosila na prihvatljivost prijavitelja i partnera. Naime, i prijavitelj i partner moraju imati tri godine iskustva u prikupljanju i pružanju humanitarne pomoći, što se mora dokazati godišnjim izvješćem pravnih osoba o prikupljenoj i pruženoj humanitarnoj pomoći za 2015, 2014. i 2013. godinu, te moraju imati rješenje kojim se odobrava prikupljanje i pružanje humanitarne pomoći u skladu s čl. 14. st. 1 Zakona o humanitarnoj pomoći.

"Oazina" projekt-koordinatorica" Vesna Nedić postavila je niz pitanja koja su se odnosila na kriterije odabira korisnika, korištenje usluga vanjskih eksperata, moguće partnere, financiranje administrativnih troškova, kupovinu opreme, dinamiku isplate sredstava za financiranje projekta…

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok