MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 13. 11. 2015.

Radionica "Kako se približiti medijima?"

Radionica u Volonterskom centru OsijekRadionica u Volonterskom centru OsijekU četvrtak i petak, 12. i 13. XI. 2015. godine, u Volonterskom centru u Osijeku održavana je zanimljiva dvodnevna edukativna radionica na temu "Kako se približiti medijima?" Radionicu je vodio Danijel Đurović s dugogodišnjim iskustvom u svijetu medija, a prisustvovalo joj je 20 zainteresiranih polaznika, među njima i Sanela Stanojević iz Mirovne grupe Oaza.

Prvoga dana učilo se o poželjnim odnosima s medijima, o podjeli medija na vrste, o načinu njihovog poslovanja i stupnju slobode te o strukturi medija i načinu njihovog funkcioniranja. Voditelj je kroz primjere i šale na najbolji način objasnio što se u redakciji događa s informacijom pristiglom npr. iz nevladinih organizacija i na kakav način određeni mediji postupaju te kako informaciju učiniti potencijalno zanimljivom novinarima.

Drugoga dana radilo se na komunikaciji sa svrhom pobuđivanja interesa i primijenilo se naučeno iz prethodnoga dana. U skladu s tim radilo se u timovima i svaki tim je pokušao od običnog događaja, poprilično dosadnoga, stvoriti spektakl koji će zaintrigirati i ljude i novinare.

Edukacija se podjednako bavila teorijskom i praktičnom stranom komunikacije s medijima, što je polaznicima dalo pravi uvid u situaciju i ukazalo im na propuste te ih potaklo da razvijaju kreativne i domišljate načine kako se približiti medijima.

Nema dvojbe da je edukacija bila korisna i da će preokrenuti smjer kretanja informacija u organizacijama iz kojih dolaze polaznici, čime se vjerojatno i postigao cilj same edukacije. Edukacija je održana u sklopu Programa ŠALTER, koji se provodi na temelju partnerstva i uz financijsku podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok