MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 25. 09. 2015.

"Oazine" radionice na "Jeseni u Baranji"

Sve u znaku pčela i medaSve u znaku pčela i meda(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U petak, 25. IX. 2015. godine, u šatoru na belomanastirskom Trgu slobode, a u sklopu manifestacije "Jesen u Baranji", "Oazine" aktivistice Ana, Sanela i Stela organizirale su dječje radionice. Kako je ovogodišnja "Jesen u Baranji" u znaku pčela i meda, pripremljene su kreativne radionice za one najmlađe, na kojima su oni ukrašavali i bojali pčelice te ih lijepili na drvene štipaljke, da bi na koncu dobili zanimljive ukrase, koje su onda stavljali na svoje jaknice.

Djeca su bila oduševljena takvim kreativnim radom. Većina je tražila i pčelicu više kako bi je ponijeli kući i pokazali što su naučili raditi. U svemu tome djeci su pomagale "Oazine" volonterke Sanja Blagus, Dora Fabijan i Tea Stanojević te "ekipa" iz Savjeta mladih u sastavu Danilo Matijević, Maja Mendler i Stjepan Kričković.

Za djecu je izvedena i kratka predstava u znaku pčela, a i počašćeni su sokovima i medenjacima, koji su se posebno svidjeli vrtićarcima. Uz njih, na manifestaciju se odazvao i nešto manji broj školaraca, za koje je "Oaza" pripremila žute balone, koje su oni trebali iscrtati u skladu sa svojim željama i prema vlastitom umjetničkom afinitetom. Cilj svega zapravo je bio da se djeci predočiti velika važnost pčela u ekosustavu. Bez njih ne bi bilo oprašivanja biljaka, a onda ni hrane za ljude.

Sve se odvijalo u veselom i razigranom tonu i ugođaju. Najviše su se zabavila djeca, ali i "Oazine" aktivistice te svi volonteri, kojima je posebno drago sudjelovati u takvim aktivnostima i smijati se s najmlađima.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok