MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 24. 09. 2015.

Poziv na izložbu "Priča o Belju"

Kliknite na plakat za veći formatKliknite na plakat za veći format Centar za kulturu Grada Belog Manastira i Muzej Slavonije pozivaju na otvorenje izložbe ''Priča o Belju'', koje će se održati u izložbenom prostoru Centra za kulturu, Ulica kralja Tomislava 2, u subotu, 26. IX. 2015. godine, u 18 sati.

"Priča o Belju" priča je o tri stoljeća postojanja poljoprivredno-industrijskog giganta i njegovoj neraskidivoj vezi s Baranjom. Muzej Slavonije u Osijeku, Konzervatorski odjel Osijek, Državni arhiv u Osijeku i Arhiv Belja u Kneževu tom izložbom ukazuju na vrijednu kulturnu i industrijsku baštinu te pozivaju na njezino očuvanje i revitalizaciju. Priča ispričana riječju, fotografijom i slikom vraća nas u vrijeme napučenih beljskih pustara, oranica s podolcima i lokomobilima, zahuktalog vlaka Ćire, bučnih industrijskih pogona, beljskih autobusa s radnicima i sezoncima…

(Opširnije: Muzej Slavonije)

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok