MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 29. 04. 2015.

Predstavljanje natječajā za građanske akcije

Natječaji koji se raspisuju preko Zaklade SlagalicaNatječaji koji se raspisuju preko Zaklade SlagalicaU srijedu, 29. IV. 2014.godine, u Maloj vijećnici Grada Belog Manastira održano je predstavljanje natječajā za financiranje građanskih akcija i jednogodišnjih projekata udruga. Predstavljanje je organizirala Zaklada Slagalica kao provedbeno tijelo Ministarstva socijalne politike i mladih i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta za potrebe provedbe decentraliziranog modela financiranja razvoja civilnog društva u Republici Hrvatskoj. Predstavljačica je bila Jelena-Gordana Zloić, stručna suradnica Zaklade.

Na predstavljanje natječajā odazvala su se 22 predstavnika različitih udruga i neprofitnih organizacija. Uime Mirovne grupe Oaza na predstavljanju su bili zaposlenici Neno Radić i Sanela Stanojević.

Potencijalni prijavitelji na natječaje, odnosno udruge, mogli su se upoznati s pravilima natječajā i natječajnom dokumentacijom kako bi se pripremili za prijavu na sljedeće raspisane natječaje:

a) Natječaj "Naš doprinos zajednici" za građanske akcije

b) Natječaji Ministarstva socijalne politike i mladih

  • Natječaj za udruge koje djeluju u području smanjenja nasilja nad djecom i mladima
  • Natječaj za projekte usmjerene podršci obitelji i promicanju i zaštiti prava djece
  • Natječaj za projekte usmjerene mladima

c) Natječaji Ministarstva zdravlja

  • Natječaj "Zaštita i očuvanje zdravlja"
  • Natječaj "Psihosocijalna potpora oboljelima od malignih, zaraznih, rijetkih i kroničnih bolesti i unaprjeđenje zdravlja Roma"
  • Natječaj za suzbijanje ovisnosti

Predviđeno vrijeme trajanja toga mini-infodana bilo je 3 sata, međutim ostavljeno je nešto vremena i za pojedina pitanja i nejasnoće. Pitanja je, naravno, bilo, ali i međusobnih loših iskustva oko strogih pravila ministarstava vezanih za birokraciju, koja svima stvara najveće probleme. Saznali smo zanimljive statističke podatke koji kažu da je na području Osječko-baranjske županije registrirano oko 4000 udruga. Zanimljivo je i to da je najviše odobrenih projekata koje dodjeljuje Zaklada Slagalica upravo u našoj županiji (od pet županija u kojima djeluju), u kojoj je na prvom mjestu Osijek, a odmah iza njega Beli Manastir.

Predstavljanje natječajā održano je u suradnji s Baranjskom razvojnom agencijom Grada Belog Manastira.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok