MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 04. 04. 2014.

Nakon 16 godina mirovanja opet djeluje NK "Šparta"

Uprava 'Šparte': Živojević, Kolesarić, Šimić, Kajtar i LivazovićUprava 'Šparte': Živojević, Kolesarić, Šimić, Kajtar i Livazović

(Fotoalbum Rajka Cicaka može se vidjeti ovdje)

Nakon što je 16 godina ''mirovala'', od petka navečer opet djeluje belomanastirska "Šparta". Odlučeno je tako na izbornoj skupštini tog najuspješnijeg baranjskog nogometnog kluba, na kojoj je za predsjednika izabran Oleg Šimić.

- Mislili smo kako je 90. obljetnica postojanja kluba pravo vrijeme za ponovni početak te kako bi bilo neprimjereno da se ona ne obilježi natjecateljski – rekao je Šimić, ističući kako je za sada najvažnije da su sva tijela kluba izabrana na legitiman način. Početak natjecanja, za sada u najnižem stupnju – u Baranjskoj ligi, najavio je za jesen, uz opasku kako natjecanja neće biti ako ne budu osigurana dovoljna financijska sredstva. Za to će se, dodao je, pobrinuti šesteročlana radna skupina. Upitan pregovaraju li već s nekim igračima i tko će uopće igrati za "Špartu", naglasio je kako su neki razgovori već obavljeni te ponovio kako je, ipak, za sada najvažnije što je učinjen prvi korak i obnovljen rad kluba. Novinare je zanimalo i gdje će "Šparta" igrati.

- Ne bi trebalo biti većih problema da igramo u Belom Manastiru, na jedinom mogućem mjestu, na domaćem terenu – istaknuo je Šimić, misleći pri tome na Gradski stadion. Na Skupštini su dopredsjednicima imenovani Ismet Živojević i Aleksandar Livazović, dok će funkciju tajnika obavljati Marko Kolesarić. Šparta je, podsjetimo, osnovana 1924. godine. Tijekom dugogodišnjeg postojanja četiri se puta natjecala u Drugoj ligi bivše države, a u posljednje je vrijeme ''povratak'' tog nekadašnjeg belomanastirskog nogometnog ponosa izazivao ne tako male kontroverze. No, naglasio je dopredsjednik Živojević, taj klub nikada nije izašao iz srca brojnih Belomanastiraca, bez obzira na politička i ina prepucavanja, koja, uvjeren je, nemaju nikakve veze sa sportom, nazivom i opstojnošću najstarijeg baranjskog nogometnog kluba.

(I. Getto, "Glas Slavonije")

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok