MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 11. 07. 2013.

Uključivanje "Oaze" u projekt "Put jednakosti"

Dajana Medić (lijevo)Dajana Medić (lijevo)U četvrtak, 11. VII. 2013. godine, Mirovnu grupu Oaza posjetila je Dajana Medić, projekt-menadžerica Hrvatskog debatnog društva (HDD) iz Zagreba, s prijedlogom da se "Oaza" uključi u provođenje projekta "Put jednakosti". Taj projekt, kojega financira Youth Initiative Open Society Foundations, ima za cilj potaknuti participaciju mladih, a posebno Roma, te njihovu kvalitetnu inkluziju u hrvatsko društvo posredstvom tehnika neformalnog i vršnjačkog učenja.

Projekt se sastoji od niza aktivnosti u deset gradova u Hrvatskoj s većim postotkom romske manjine (Zagreb, Čakovec, Sisak, Kutina, Slavonski Brod, Beli Manastir, Rijeka, Pula, Vodnjan i Motovun), a zamišljen je kao svojevrsna karavana inkluzije. Glavni ciljevi projekta su podizanje svijesti o važnosti sudjelovanja mladih u društvu, razbijanje predrasuda o romskoj manjini te poticanje uključivanja mladih Roma u život lokalne zajednice.

U srijedu i četvrtak, 17-18. VII. 2013. godine, Beli Manastir će biti šesta postaja karavane "Put jednakosti". Predviđene su ove aktivnosti:

Srijeda – 17. VII. 2013.

PrijepodneSastanci s predstavnicima lokalne vlasti te udruga mladih i Roma i dijeljenje letaka

17.00 – 19.00Sajam organizacija civilnog društva – Trg slobode

Organizacije civilnog društva informirat će građane o svojim projektima, ciljevima te razgovarati o inkluziji, participaciji, volonterstvu.

17.30 – 18.30Fotoradionica – Trg slobode

Teme:
1. Moje želje, moji snovi (što bi htio biti)
2. Jedan dan u mom životu (prikaz obitelji, prijatelja, zajednice, sebe)
3. Jedan svijet, dvije priče (prikazivanje različitosti)

Fotografije će se objavljivati na facebook-stranici "Put jednakosti". Pobijedit će fotografija s najviše lajkova, a autor će biti nagrađen putovanjem na "Motovun Film Festival".

19.00 20.00Projekcija filmova i rasprava – Hotel Patria

Dokumentarni filmovi koji tematiziraju problematiku mladih i romske zajednice.

Četvrtak – 18. VII. 2013.

 9.30 – 11.45 Seminar za profesore "Metode neformalnog učenja u radu s mladima" –
Gimnazija Beli Manastir

Na seminaru za profesore mogu sudjelovati i članovi udruga. Seminar traje tri školska sata. Sudionike će se upoznati s korištenjem debate kao metode u nastavi i izvannastavnim aktivnostima.
• 10.30 – 12.00Javna rasprava – Mirovna grupa Oaza

Zajedno s predstavnicima vlasti i predstavnicima organizacija civilnog društva (OCD) raspravljat će se o problemima s kojima se susreću mladi i Romi u Gradu Belom Manastiru te će se ponuditi moguća rješenja.
12.00 – 13.30Forum-teatar + izložba – Mirovna grupa Oaza

Aktualiziranje pitanja ljudskih prava. Izložba autorice Nevenke Lukin "Dva lica romske stvarnosti".

Pročitano 1753 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok