MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 23. 05. 2012.

Prevencija nasilja u partnerskim vezama mladih

Povezani - za veze bez nasiljaPovezani - za veze bez nasiljaMirovna grupa Oaza provela je istraživanje u cilju identifikacije prevencijskih programa koje provode srednje škole, udruge i obiteljski centri te analizu nacionalnih strategija i županijskih programa prema mladima i politikā za ravnopravnost spolova na području Osječko-baranjske županije.

U tu svrhu zatraženi su podaci od Osječko-baranjske županije (OBŽ), Obiteljskog centra OBŽ, gradova Belog Manastira, Đakova, Našica i Osijeka, Policijske uprave osječko-baranjske, Centra za prevenciju i liječenje ovisnosti Osijek, Udruženja "Baranja" iz Bilja, Mirovne grupe Oaza, P.G.D.I.-ja, III. gimnazije Osijek, Druge srednje škole Beli Manastir i Gimnazija A. G. Matoša Đakovo.

Podaci prikupljeni tokom istraživanja i analize koristit će se u preporukama za razvoj modela dobre prakse u lokalnoj zajednici te u aktivnostima zagovaranja i osvještavanja o važnosti prevencije nasilja u partnerskim vezama mladih.

Istraživanje je provedeno u sklopu projekta "Povezani – za veze bez nasilja". Taj projekt udruga CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje iz Zagreba provodi skupa s partnerima: Mirovnom grupom Oaza, Udrugom Potencijal iz Rijeke, Udrugom Zora iz Čakovca i Udrugom ZUM iz Pule, a u svrhu djelotvornije prevencije nasilja u partnerskim vezama mladih.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok