MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 21. 05. 2010.

Regionalne konzultacije u Osijeku

Regionalne konzultacije u Osijeku
Konzultacije u Osijeku

U petak, 21. V. 2010. godine, od 10 do 16 sati, u prostorijama Volonterskog centra u Osijeku zagrebački Centar za razvoj neprofitnih organizacija (CERANEO) održao je regionalne konzultacije s predstavnicima organizacija civilnog društva i drugih relevantnih dionika u okviru istraživačkog projekta CIVICUS-ov Indeks civilnog društva u Hrvatskoj 2009-2010. Regionalne konzultacije su istraživačka aktivnost, koja se provodi nakon što su prikupljeni anketni upitnici od organizacija civilnog društva i drugih dionika. Anketom su se ispitivale različite dimenzije civilnog društva u Hrvatskoj: građanska participacija, razina organizacija civilnog društva, njihovo prakticiranje vrijednosti, percipirani utjecaj koji ostvaruju te okruženje u kojem djeluju.

Na konzultacijama su predstavljeni preliminarni rezultati temeljem prikupljenih anketnih upitnika. Svrha konzultacija je raspraviti predstavljene rezultate te raspraviti jakosti i slabosti civilnog društva u Hrvatskoj, s posebnim naglaskom na regionalne i lokalne specifičnosti.

CERANEO su predstavljali predsjednik prof. dr. sc. Gojko Bežovan, Marina Dimić-Vugec i dipl. soc. Jelena Matančević, dok su udruge predstavljali: Ljiljana Božić-Krstanović (Centar za mir, nenasilje i ljudska prava, Osijek), Milena Jurišić (Centar za mir, pravne savjete i psihosocijalnu pomoć iz Vukovara), Jelka Borojević (GORD iz Dalja), Lejla Šehić-Relić (Volonterski centar Osijek), Jasna Petrović (Udruženje Baranja Bilje) i Vesna Nedić (Mirovna grupa Oaza). Na konzultacijama su bile i predstavnice Grada Osijeka, Osječko-baranjske i Požeško-slavonske županije.

Slične konzultacije već su održane u Splitu (10. V. 2010) i Rijeci (18. V. 2010), a nakon Osijeka održat će se u Puli (24. V. 2010), Varaždinu i Zagrebu (datumi još nisu objavljeni).

Pročitano 1035 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok