MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 14. 07. 2020.

Održan "Promoparkić" u Etnološkom centru

Chloë Gabbar, Zvonimir Rajković, Stefano Cherubini i Milica KuzmanovićChloë Gabbar, Zvonimir Rajković, Stefano Cherubini i Milica Kuzmanović(Fotoalbumi se mogu vidjeti ovdje i ovdje-BaranjaMedija)

U utorak, 14. VII. 2020. godine, od 19 do 20 sati, održano je najavljeno volontersko događanje pod imenom "Promoparkić" u belomanastirskom Etnološkom centru baranjske baštine. To je aktivnost koju provode volonteri Romskog nacionalnog vijeća (RNV) u sklopu Programa EUROMIJA, koji je usmjeren na poboljšanje položaja Roma kroz aktivnosti međunarodnih volontera kroz EU-program Europske snage solidarnosti. "Promoparkić" u Belom Manastiru organizirali su aktivisti Mirovne grupe Oaza: Vesna, Ana, Sandra i Jovan.

Kroz "Promoparkić" mladi volonteri promoviraju svoja volonterska iskustva. U Belom Manastiru gostovale su dvije volonterke: Chloë Gabbar iz Francuske i Milica Kuzmanović iz Srbije te dva volontera: Stefano Cherubini iz Argentine i Zvonimir Rajković iz Zagreba. Svatko od njih pričao je o svojim volonterskim iskustvima i kako su pronašli gdje će volontirati. Svi su istaknuli koje su prednosti volontiranja i da je to dobro iskustvo u izgrađivanju ličnosti te prilika za upoznavanje raznih zemalja, naroda i učenje jezika. Objasnili su i kako se netko može prijaviti na takvo volontiranje, što je veoma bitna informacija za one koji se možda odvaže na takav poduhvat.

Bilo je zaista zanimljivo i poučno slušati njihove priče. Na svoj mladalački i jednostavan način u kratkim su crtama svoja iskustva podijelili s prisutnim Baranjcima, kojima su se proširila znanja i vidici i koji su se nakon promocije i kratkog druženja zadovoljni i zaintrigirani razišli svojim kućama. Uz nova lica i nove spoznaje, u ovo sumorno doba koronavirusa, bilo je to osvježenje i lijepo provedeno veče.

Na "Oazin" poziv za "Promoparkić" odazvalo se 17 mladih i još nekoliko malo starijih osoba. Možda se netko od mladih odluči na volontiranje, pa makar i u Belom Manastiru, jer za tim uvijek postoji potreba.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok