MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 17. 01. 2020.

Izrada magnetića u "Oazi"

Pokloni se mogu i izraditi, a ne samo kupovatiPokloni se mogu i izraditi, a ne samo kupovati(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U petak, 17. I. 2020. godine, u zajedničkom prostoru belomanastirskog Društvenog centra održana je dvadeset osma "Oazina" zabavna radionica za djecu. Tema te radionice bila je izrada magnetića za frižider. Kako djeca ne bi prebrzo odradila zadatak, osmišljeno je da se prvo male drvene pločice obojaju u željenu boju.

Dok su se pločice sušile na radijatorima, djeca su dobila zadatak da od otpadaka i malih komadića EVA (etilen-vinil-acetat) gume ili spužve – kako je već tko zove – izrade minijaturne motive koje će lijepiti na osušene pločice. Cilj je bio da se, osim zabave, djeca nauče kako ne treba bacati razne materijali i kako se i najmanji komadići mogu za nešto iskoristiti.

Za izrezivanje su, osim neizostavnih škarica, korištena kliješta za rupe na remenju i bušilice za papir kako bi dobili sitne pravilne krugove. Naravno, djeca su mogla izraditi i nekakav apstraktni mozaik. Gledajući fotografije, nekome možda neće biti jasno što je na magnetićima, ali djeca su sve znala objasniti. Bilo je tu maca, autića, brodić, novčići, otvorena knjiga i raznih drugih motiva.

Pojedini su radili magnetiće nekome za poklon (baki, prijateljici, simpatiji), što je još jedno dostignuće ovih radionica da djeca vide da se ne mora sve kupiti, već da poklone mogu i sami izraditi.

Na radionici je sudjelovalo trinaestero djece. Za sljedeću radionicu već je osmišljeno što će se raditi, ali će to ostati tajna do sljedećeg petka. Bit će zabavno pa se pozivaju svi zainteresirani da dođu. Radionice se održavaju petkom od 18 do 20 sati, a voditeljica je Sandra Kušenić.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok