MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 04. 04. 2019.

"Oazine" dnevne aktivnosti: "Rummikub"

Društvena igra 'Rummikub' (ili 'Rummy')Društvena igra 'Rummikub' (ili 'Rummy')U sklopu projekta "Dostojanstveno starenje III", financiranog od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, od desetog mjeseca 2018. godine u "Oazinom" dnevnom boravku organiziraju se druženja za osobe iznad 60 godina. Na tim druženjima uglavnom se igraju društvene igre: "čovječe, ne ljuti se", "Rummikub" i ostale, po izboru korisnica. Tako je bilo i u četvrtak, 4. IV. 2019. godine, od 16 do 18 sati.

Omiljena i najviše igrana igra je "Rummikub" ili kod nas zvana "Rummy". Igra je vrlo slična kartaškoj igri remi pa "Oazine" korisnice kažu da su došle na – kartanje. Međutim, ovdje se ne radi o kartama, već o igri s pločicama, na kojima se nalaze brojevi u različitim bojama, koji se slažu na plastične stalke. Cilj je što prije potrošiti svoje pločice i to slaganjem nizova brojeva (skala) ili grupa brojeva (isti brojevi u različitim bojama). Za igru je potrebna dobra koncentracija i kombinatorika.

Osim što se uz igru zabave, korisnice se i druže i razgovaraju o opuštajućim temama. Bude i smijeha i zaista im je zabavno. "Oazine" korisnici na taj način ugodno provode svoje slobodno vrijeme, dalje od televizije i mnogih stresnih tema.

Pročitano 269 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok