MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 15. 07. 2017.

Bolmansko Petrovo

Zabava na Petrovo u dvorištu Doma kultureZabava na Petrovo u dvorištu Doma kultureTradicionalni "kermenc" Petrovo obilježen je u Bolmanu i ove godine nizom manifestacija. Prvo je u subotu i nedjelju, 7. i 8. VII. 2017. godine, u organizaciji Općine Jagodnjak i bolmanskog NK "Jovan Lazić", održan tradicionalni turnir u malom nogometu. Na turniru su, uz ekipu domaćeg kluba, učestvovale ekipe NK "Davor" iz Branjine, "Kamikaze" iz Kopačeva, "OGI transport" iz Uglješa te "Rezervni točak" i "Sokol" iz Jagodnjaka. Pobjednik turnira postala je ekipa "OGI transport", koja je u finalu bila bolja od jagodnjačke ekipe "Sokol".

Šatre između bolmanske crkve i Doma kultureŠatre između bolmanske crkve i Doma kultureU utorak, 11. VII., na istom igralištu održan je i malonogometni turnir za kategoriju pioniri, godište 2003-2005. Na turniru su učestvovale četiri ekipe: "Novi Bezdan", "Ogi transport – 4. jul" iz Uglješa, "Sokol" iz Jagodnjaka te domaćin NK "Jovan Lazić". Pobjednik turnira postala je ekipa "Novi Bezdan", a za najboljeg igrača proglašen je Uroš Ignjić iz Uglješa.Mali ringišpili kod Vatrogasnog domaMali ringišpili kod Vatrogasnog doma

Na Petrovo uveče, 12. VII., Klub mladih Bolman organizirao je sad već također tradicionalnu zabavu u dvorištu bolmanskog Doma kulture. Uz dobru svirku i prijatne vremenske prilike te uz mnogo posjetilaca, zabava je potrajala do kasno u noć.

Na Petrovo je bolmanski paroh jerej Srđan Trajković u Hramu svetih apostola Petra i Pavla služio liturgiju s nošenjem litije oko Hrama, dok je na drugi dan Petrova u bolmanskoj crkvi liturgiju služio darđanski paroh protojerej-stavrofor Mihailo Marijanac, arhijerejski namjesnik baranjski, uz prisustvo svih baranjskih sveštenika.

Obilježavanje ovogodišnjeg Petrova završilo je u subotu, 15. VII., kulturno-umjetničkim programom u sali bolmanskog Doma kulture, u kome su nastupile recitatorska, folklorna i pjevačka sekcija jagodnjačkog pododbora SKD-a "Prosvjeta", Folklorni ansambl Baranje "Nikola Tesla" te operska pjevačica Branislava Podrumac iz Beograda, porijeklom Darđanka.Putujući trgovci nude svega i svačega...Putujući trgovci nude svega i svačega...

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok