MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 31. 10. 2016.

Završena informatička obuka i za drugu grupu polaznika

Informatička obuka za osobe starije od 60 godinaInformatička obuka za osobe starije od 60 godina(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U ponedjeljak, 31. X. 2016. godine, završena je informatička obuka i za drugu grupu osoba starijih od 60 godina. Obuka se, od 3. do 31. X. 2016. godine, održavala u "Oazinom" internet-klubu ponedjeljkom i četvrtkom od 9 do 11 sati, a u sklopu projekta "Dostojanstveno starenje", kojega financira Ministarstvo socijalne politike i mladih. Obuku je pohađalo sedam polaznika iz različitih baranjskih mjesta. Predavač je bio inženjer računarstva Neno Radić.

Održano je ukupno 20 sati. Polaznici su se na početku upoznali s osnovnim radnjama: od načina uključivanja računala, preko rada s mišem i tipkovnicom, do korištenja programa Windows Explorer u radu s datotekama i mapama.

Osnove korištenja Microsoft Worda, zasigurno najpopularnijeg programa za obradu teksta, obrađene se u prvom dijelu obuke. Na jednostavnim je primjerima prikazan unos teksta, oblikovanje slova i odjeljaka, pretraživanje i zamjena teksta, kreiranje različitih oblika tabelarnih prikaza, rad s dokumentima, podešavanje zaglavlja i podnožja te unos slika.

U drugom su dijelu obrađena dva osnovna vida korištenja interneta: "surfanje" po webu te prijem i slanje elektroničke pošte. S tim u vezi obrađeni su odgovarajući programi: Mozilla Firefox i Google Chrome kao najkorišteniji internetski preglednici, odnosno Gmail kao najpopularniji program za elektroničku poštu.

Posljednjeg dana obuke, u opuštenoj atmosferi, polaznici su uspješno riješili i posljednji zadak te zasluženo dobili potvrde o uspješnom završetku obuke. Uz kratki domjenak i druženje, polaznicima je došla čestitati i Katica Ničin, predsjednica "Matice umirovljenika (MU) Grada Beli Manastir", jer je većina polaznika bila iz te udruge. Predsjednica se zahvalila i "Oazi" što je članove MU uključila u svoj projekt.

Polaznicima obuke (na slici: Đurđica Folk, Slavica Bartolić, Josip Bartolić, Ana Palagyi, Mladen Peulić, Ružica Joh i Franciška Drgalić) potvrde za uspješno sudjelovanje uručio je predavač Neno Radić.

Pročitano 947 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok