MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 22. 06. 2016.

Druženje s osobama treće životne dobi

Jelena, Ljubica, Lepa, Treza (i Nada iza mobitela)Jelena, Ljubica, Lepa, Treza (i Nada iza mobitela)U srijedu, 22. VI. 2016. godine, u prijepodnevnim satima, u Belom Manastiru održano je druženje s osobama treće životne dobi na kome su bile Lepa, Ljubica, Treza i Nada te organizatorica druženja "Oazina" aktivistica Jelena. Takva druženja "Oazine" aktivistice organiziraju u okviru projekta "Dostojanstveno starenje", kojega financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.

Domaćica teta Lepa, "komšinica s ćoška" teta Ljubica i prijateljica iz druge ulice teta Treza skupile su se na svečanoj kavi i kolačima. Znatno mlađoj Nadi dodijeljena je uloga fotografa s mobitelom. Tog datuma bio je državni praznik: Dan antifašističke borbe pa je šaroliko žensko društvo na televiziji gledalo polaganje vijenaca u Spomen-parku Brezovica i prisjećalo se sličnih praznika otprije tridesetak godina i kako se tada slavilo.

Tokom druženja razgovaralo se o svemu i svačemu. Na primjer o tome kako je danas tehnika dostupnija i pomaže ljudima, ali im i odmaže, te o doktorima, kojih danas ima puno više i kod kojih se ide češće, ali su lijekovi lošiji, a da banje i ne spominjemo. Nekada, kad si bio ozbiljno bolestan, išao si u banju preko socijalnog, a danas se svaki dan voziš u Zavod za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju u Bizovcu (što je od Belog Manastira udaljeno 40 km tamo i 40 km natrag) i razboliš se još više. A kad se društvo narazgovaralo, kad je kava popijena, a kolači pojedeni, trebalo je krenuti kući i skuhati ručak…

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok