MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 22. 06. 2016.

Položeni vijenci i na Bolmanski spomenik

Bolmanski spomenikBolmanski spomenik(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U srijedu, 22. VI. 2016. godine, na Dan antifašističke borbe, prvo je Baranjsko-rusko društvo prijateljstva položilo cvijeće na spomenik borcima NOR-a u Kneževu, a potom su Grad Beli Manastir, UABA Beli Manastir, SDP, Baranjsko-rusko društvo prijateljstva, SDSS i Vijeće srpske nacionalne manjine u Gradu Belom Manastiru položili vijence i cvijeće na spomenike na belomanastirskom Partizanskom groblju i na Spomenik borcima Crvene armije na Trgu slobode.

Obilježavanje je nastavljeno na Bolmanskom spomeniku. Tu su vijence položile delegacije Udruge antifašističkih boraca i antifašista (UABA) Beli Manastir (Nikola Opačić, Nikola Muždeka, Ilonka Brnjevarac, Dragica Krbavac) i Općine Jagodnjak (načelnik Anđelko Balaban), u prisustvu predsjednika Baranjsko-ruskog društva prijateljstva Svetozara Vakanjca. Pritom je Nikola Opačić održao kratak govor, a na obilježavanje Dana antifašističke borbe osvrnuo se i načelnik Balaban.

Kao i svake godine, Dan antifašističke borbe centralno se obilježava u Spomen-parku Brezovica, gdje je prije 75 godina osnovan prvi partizanski odred, a na području Osječko-baranjske županije u Paučju i Podgorju, gdje dolaze i delegacije antifašističkih organizacija iz Vojvodine.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok