MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 19. 05. 2015.

"Oazini" volonteri u Domu za starije

Kliknite na sliku da biste je vidjeli u većem formatuKliknite na sliku da biste je vidjeli u većem formatu

(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U utorak, 19. V. 2015. godine, Mirovna grupa Oaza priključila se akciji "Hrvatska volontira", koju već petu godinu zaredom organizira Hrvatska mreža volonterskih centara. U akciji je učestvovalo jedanaest "Oazinih" uglavnom mladih volontera (Evica Čutoraš, Robert Dvornić, Renato Hosinger, Ana Jeličić, Ana Jeličić st., Jovan Nedić, Antonija Papak,Neno Radić, Dubravka Simendić, Sanela Stanojević i Bojana Vujatović), a provedena je u belomanastirskom Domu za starije i nemoćne osobe.

Ta volonterska akcija pod nazivom "Učinimo nešto da našim starijim susjedima uljepšamo dan" bila je jedna od aktivnosti projekta "Prevencija socijalne isključenosti starijih osoba Grada Belog Manastira", kojega financira Ministarstvo socijalne politike i mladih. Uz društvene igre, šetnje i razgovore, dalo se do znanja štićenicima Doma da nisu sami i zaboravljeni. Kroz igre i razgovore volonteri su im osvježili dan.

Možda su to po godinama stare, a zdravstveno nemoćne osobe, ali duhom su štićenici Doma uglavnom mladi i spremni za svaku vrstu akcije. Ta spoznaja bila je iznenađujuća za volontere, koji su mislili da je atmosfera u Domu tmurna i monotona. Korisnici doma brzo su se sprijateljili s volonterima te se krenulo s kartanjem ("bele" i "sedmica") te igranjem "čovječe, ne ljuti se".

Volontersku akciju popratila je i ekipa Hrvatske radiotelevizije, snimivši prilog koji je emitiran istoga dana u emisijama "Hrvatska uživo" i "Županijska panorama".

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok