MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 13. 01. 2014.

Priča o "Oazi", GivenGainu i filmu o "Oazi"

Snimanje dječje radioniceSnimanje dječje radioniceInternetska platforma GivenGain ima svrhu da potiče razvoj neprofitnih organizacija, osiguravajući njima i njihovim donatorima sigurnu uslugu elektroničkog transfera sredstava. A priča o Mirovnoj grupi Oaza i platformi GivenGain ("Daj i primi"!) započela je 20. III. 2013. godine, kad je "Oazina" projekt-koordinatorica otputovala u Zadar na izobrazbu o korištenju te platforme. O tome smo detaljnije pisali ovdje i ovdje.

Pripreme za medijsku promociju
Poslije izobrazbe u Zadru, zaključilo se kako bi ta platforma mogla biti idealno sredstvo da Mirovna grupa Oaza, promoviranjem svojih projekata, pokuša prikupiti dodatna sredstva kroz donacije iz Hrvatske i iz svijeta. Zato su se "Oazini" aktivisti Vesna i Neno dodatno informirali preko internetske videokonferencije s moderatorima GivenGain-a koji su se nalazili u Južnoafričkoj Republici. "Oazine" aktiviste najviše je zanimalo kako iskoristiti tu platformu u državama kao što je Hrvatska, u kojima nije poznato doniranje preko interneta.

Poslije toga "Oaza" je donijela odluku da na dva načina pokuša privući pažnju javnosti, građana i donatora na svoju socijalnu uslugu dostava besplatnih toplih obroka starim i nemoćnim osobama s područja Grada Belog Manastira. Prvi način je bio organiziranje humanitarne akcije u Belom Manastiru i lobiranje kod lokalnih političara, političkih stranaka i trgovačkih lanaca, što je urodilo određenim plodom (vidjeti ovdje).

Snimanje likovno-kreativne radionice za ženeSnimanje likovno-kreativne radionice za ženeSnimanje filma
Drugi način je bio da se kroz film "Help Oaza to help others" upoznaju građani, mediji i naposljetku sami donatori s mukama koje "Oaza" ima oko skupljanja donacija te s velikim trudom "Oazinih" aktivista, koji u pravoj simbiozi s likovno-kreativnim radionicama za žene i djecu pokušavaju osigurati dodatna sredstva za provođenje socijalne usluge dostava besplatnih toplih obroka.

Snimanje filma trajalo je mjesec dana. Snimane su žene i djeca na likovno-kreativnim radionicama, gdje izrađuju suvenire koji se poklanjaju donatorima u humanitarnim akcijama. Snimane su različite "Oazine" aktivnosti i akcije. Snimalo se i raznošenje toplih obroka korisnicima. Ukupno je snimljeno oko pet sati filmskog materijala. Potom je počela montaža i priprema tekstova za film. Sve je nebrojeno puta ispravljano i dopunjavano kako bi se dobila cjelovita priča u svega osam minuta filma. A koliko se u tome uspjelo, na gledateljima i donatorima je da ocijene.

Pogledajte i donirajte
Film je osmislila i režirala projekt-koordinatorica Vesna Nedić, a snimio ga je i montirao web-dizajner Neno Radić. Pozivamo vas da ga pogledate ovdje te da ostavite svoj komentar, a svoje donacije možete uplatiti preko ove adrese: oaza.givengain.org.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok