MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 14. 06. 2013.

Videokonferencija Hrvatska - Južna Afrika

U Hrvatskoj: Neno, Vesna i drugi...U Hrvatskoj: Neno, Vesna i drugi...U petak, 14. VI. 2013. godine, s početkom u 12 sati, održana je videokonferencija putem interneta koju su organizirali Carla Ferreira i Colin Habberton, predstavnici platforme GivenGain, s predstavnicima nekoliko hrvatskih udruga koje koriste tu platformu. Među tim udrugama je i Mirovna grupa Oaza, koju su na videokonferenciji predstavljali direktorica Vesna Nedić i web-dizajner Neno Radić.

Konferencija je organizirana da bi Carla i Colin, koji se nalaze u Južnoafričkoj Republici, odgovarali na pitanja o tome kako iskoristiti platformu GivenGain za promidžbu vlastitih udruga i projekata, s ciljem da se dobiju donacije za realizaciju tih projekata.

... U Južnoj Africi: Colin i Carla... U Južnoj Africi: Colin i Carla

Platforma GivenGain služi za povezivanje udruga s donatorima iz cijelog svijeta, a Vesna i Neno su pitali kako iskoristiti tu platformu u državama u kojima nije poznato doniranje preko interneta? Carla i Colin misle da u takvom slučaju raznim akcijama treba povećati "vidljivost" udruge, da se treba povezivati s udrugama iz svijeta u smislu međufinanciranja te da treba koristiti socijalne mreže i medije za reklamiranje kako udruge, tako i njenih projekata.

To bi vjerojatno bio dobar odgovor kad bi "Oaza", a i ostale hrvatske udruge, bila smještena u neku sredinu u kojoj udruga ne bi bila osuđena na stalnu brigu o vlastitom preživljavanju i gdje bi davanje donacija za projekte bila stvar kako individualne, tako i društvene samosvijesti. Možda Zapad ipak nije tako blizu kako nam se čini?

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok