MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 25. 11. 2013.

OGI: Inicijativa za uspostavu mreže OCD-a

Projekt se provodi u Albaniji, BiH, C. Gori, Hrvatskoj, Srbiji i na KosovuProjekt se provodi u Albaniji, BiH, C. Gori, Hrvatskoj, Srbiji i na KosovuU ponedjeljak, 25. XI. 2013. godine, s početkom u 10 sati, u osječkom hotelu Vila Ariston održan je inicijalni sastanak sa svrhom otvaranja procesa uspostave formalne ili neformalne mreže organizacija civilnog društva (OCD) koje pružaju socijalne usluge kako bi se općenito poboljšalo pružanje socijalnih usluga.

Na sastanku su bili predstavnici raznih OCD koje pružaju neku vrstu socijalnih usluga iz Osječko-baranjske, Brodsko-posavske i Vukovarsko-srijemske županije. Među njima je bila i "Oazina" projekt-koordinatorica Vesna Nedić.

Organizator sastanka bila je osječka Organizacija za građanske inicijative (OGI), a sastanak je dio projekta "Unapređenje pružanja socijalnih usluga u jugoistočnoj Europi kroz jačanje nacionalnih i regionalnih mreža organizacija civilnog društva".

Branislav Vorkapić, izvršni direktor OGI-ja Branislav Vorkapić, izvršni direktor OGI-ja Branislav Vorkapić, izvršni direktor OGI-a, predstavio je projekt, koji se financira sredstvima Europske Unije i provodi u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Srbiji i na Kosovu.

Nositelj projekta je beogradski ured njemačke organizacije ASB (Arbeiter-Samariter-Bund), a partneri na projektu su SOLIDAR (Belgija), Organizacija za građanske inicijative – OGI (Hrvatska), Lokalna inicijativa za razvoj – LIR (Bosna i Hercegovina), Edukativni centar Leskovac – EDC (Srbija), Centar za pravnu pomoć i regionalni razvoj – CLARD (Kosovo) i SOS-telefon za žene i djecu žrtve nasilja (Crna Gora).

Preko nacionalne i regionalne mreže OCD koje pružaju socijalne usluge mogle bi imati veći utjecaj na kreiranje i donošenje javnih politika od interesa za građane, a zajedno bi i lakše dolazile do sredstava iz Europskog socijalnog fonda. Preko mreže bi se povećala mogućnost ostvarivanja standardiziranih, razvojnih, učinkovitih te partnerskih odnosa s područnom (regionalnom) i lokalnom samoupravom i drugim čimbenicima u zajednici i izvan nje te veće međusobno razumijevanje i socijalna povezanost raznorodnih organizacija civilnog društva.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok