MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 07. 09. 2013.

Osnovana belomanastirska podružnica ANH-a

Akcija nezaposlenih Hrvatske - Podružnica Beli ManastirAkcija nezaposlenih Hrvatske - Podružnica Beli ManastirU subotu, 7. IX. 2013. godine, održana je u Belom Manastiru osnivačka skupština Akcije nezaposlenih Hrvatske - Sindikata nezaposlenih Hrvatske - Podružnice Beli Manastir. Za glavnog povjerenika Podružnice izabran je Davor Frič, vlasnik Informatičkog kluba IC-Amadeus iz Belog Manastira, a za tajnicu Podružnice Mateja Bakač. Podružnica Beli Manastir osnovana je u cilju promicanja, edukacije, razvitka, unapređenja, zastupanja i zaštite prava nezaposlenih osoba, radnika koji rade, a ne primaju plaću, zaposlenih na određeno vrijeme i temeljem ugovora o djelu i svih ostalih članova te za aktivno sudjelovanje u pronalaženju mogućnosti zapošljavanja većeg broja građana. Sjedište Podružnice je u Belom Manastiru, Trg slobode 27. Pozivaju se svi zainteresirani da se učlane u udrugu.

Akcija nezaposlenih Hrvatske priprema dvije prijave za natječaj Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja - Faza II. iz Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007- 2013. godine. Prijavit će se u Lotu 1: Financiranje projekata koji pridonose ostvarenju strateških ciljeva razvoja ljudskih potencijala županije i Lotu 2: Uspostava klubova za zapošljavanje. Rok prijave je 27. IX. 2013. godine. U pripremi je i prijava na natječaj Poticanje socijalne uključenosti, također iz Operativnog programa razvoj ljudskih potencijala 2007-2013.godine. Rok prijave je 24. X. 2013. godine

Formiran je projektni tim na nivou Republike Hrvatske, po hrvatskim gradovima. Kroz EU-projekte planira se zapošljavanje većeg broja nezaposlenih, više i visokoobrazovanih osoba kao voditelja klubova za zapošljavanje i u projekt-menadžmentu. U novoosnovanim klubovima za zapošljavanje planira se izvedba dodatnog stručnog formalnog i neformalnog obrazovanja iz različitih područja, a usmjerenih prema najugroženijim skupinama nezaposlenih osoba.

Od 1. siječnja 2014. započet će s radom savjetodavni klubovi po regijama, koji će malim i srednjim tvrtkama i OPG-ima pomagati u izradi projekata prema fondovima EU, ministarstvima i agencijama sa svrhom očuvanja već postojećih radnih mjesta kod najranjivijih poslovnih subjekata, a to su obrti, male tvrtke i poljoprivrednici.

Vrijeme koje slijedi, a tiče se svih građana Republike Hrvatske, nije vrijeme uspjeha, već opstanka, a temelj opstanka je suradnja bez obzira na ideološka, stranačka ili bilo koja druga uvjerenja. Umjesto da tražimo mane u drugima, potražimo vrline i znanja.

Akcija nezaposlenih Hrvatske
- Podružnica Beli Manastir

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok