MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 21. 03. 2013.

Uručene nagrade za socijalno poduzetništvo u 2012. godini

Nagrade udrugama RODA i Alfa Albona te Višnji GrozdanićNagrade udrugama RODA i Alfa Albona te Višnji GrozdanićDrugu godinu zaredom, u organizaciji udruge "Slap" i Ministarstva rada i mirovinskog sustava, uručene su nagrade za socijalno poduzetništvo.

U kategoriji najbolji socijalnopoduzetnički pothvat nagradu je osvojila Udruga RODA – Roditelji u akciji, unutar koje djeluje "Rodin let" d.o.o s proizvodnjom platnenih pelena. U kategoriji najbolja socijalnopoduzetnička ideja nagrada je pripala Udruzi za mlade "Alfa Albona" iz Labina, koja želi zgradu bivšeg učeničkog doma RIŠ prenamijeniti u "Zgradu društvenog poduzetništva". U kategoriji promicatelj socijalnog poduzetništva dobitnica nagrade je Višnja Grozdanić s Veleučilišta VERN.

Nagrade je uručio ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić te upozorio na benefite koje bi socijalno poduzetništvo moglo ostvariti ulaskom u EU:

"Imate jedan veliki zadatak, a to je da sredstva koja se nalaze u Europskom socijalnom fondu svojim projektima privučete u Hrvatsku jer EU neće dati novce ono što se kaže "na lišo" ili na 'časnu riječ'", istaknuo je Mrsić te dodao kako je baš zato važno ponuditi dobre projekte.

"Tako da će socijalno poduzetništvo, nadam se i ove godine i sljedeće pogotovo, imati veliki zamah jer će biti poduprto sredstvima EU. Bez tih sredstava nećemo moći ići naprijed, a da bismo ih dobili, moramo imati dosta projekata koji su ostvarivi", poručio je Mrsić.

Voditeljica "Rodinog leta" Tijana Bogdanović, čija je proizvodnja platnenih pelena osvojila nagradu za najbolji socijalnopoduzetnički pothvat, osvrnula se na projekt.

"2004. smo počele promovirati platnene pelene, no nismo ih imale gdje ponuditi. I tako smo svi zajedno došli na ideju da počne proizvodnja. Prvo je sve bilo zamišljeno da majke koje su kod kuće i bez posla šivaju pelene. No ubrzo su porasle potrebe i uključena je zaštitna radionica. Tako je to krenulo", rekla je Tijana.

(Tekst preuzet s portala index.hr, a fotografija s web-stranice Ministarstva)

Pročitano 1835 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok