MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 04. 10. 2013.

Inicijativa za osnivanjem Klastera pružatelja socijalnih usluga

Sastanak u Udruzi Zvono u BelišćuSastanak u Udruzi Zvono u Belišću(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U petak, 4. X. 2013. godine, s početkom u 10 sati u prostorijama Udruge djece i mladih s poteškoćama u razvoju Zvono iz Belišća održan je inicijalni sastanak za osnivanje Klastera pružatelja socijalnih usluga na području četiri županije: Osječko-baranjske, Požeško-slavonske, Virovitičko-podravske i Vukovarsko-srijemske, a u svrhu osnivanja regionalne mreže. Inicijatori osnivanja su osječka Udruga za rad s mladima "Breza", Udruženje "Baranja" iz Luga i Udruga Zvono. Osnivanjem klastera olakšat će se apliciranje projekata na Europski socijalni fond. Na sastanku je bila i "Oazina" projekt-koordinatorica Vesna Nedić.

Nakon uvodnih riječi Mire Anić, predsjednice Udruge Zvono, Ivana Šibalić iz Udruge "Breza" i Jasna Petrović iz Udruženja "Baranja" predstavile su svoje udruge. Sastanku su prisustvovali predstavnici nekoliko udruga s područja spomenutih županija (Beli Manastir, Đakovo, Osijek, Požega, Tenje, Vukovar…), čiji su korisnici uglavnom osobe s invaliditetom ili osobe s posebnim potrebama. Predstavnici tih udruga također su predstavili aktivnosti i probleme svojih udruga.

Nakon toga predsjednica osječke Udruge za kreativni razvoj "Slap" Sonja Vuković održala je kraće izlaganje o društvenom ili socijalnom poduzetništvu, koje može biti jedan od oblika samofinanciranja udruga. Poslije pauze, prisutni su se podijelili u dvije grupe, u kojima su raspravljali o misiji i viziji budućeg klastera.

Pročitano 1387 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok