MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 15. 10. 2014.

Praška studentica u posjetu "Oazi"

Kateřina Bizubová, Vesna Nedić, Veselinka Kastratović, Ljiljana Krstanović-Božić, Una JosipovićKateřina Bizubová, Vesna Nedić, Veselinka Kastratović, Ljiljana Krstanović-Božić, Una JosipovićU srijedu, 15. X. 2014. godine, u posjet "Oazi" došle su tri aktivistice osječkog Centra za mir, nenasilje i ljudska prava: Ljiljana Božić-Krstanović, Veselinka (Vesa) Kastratović i Una Josipović. Imale su dva razlog za dolazak. Prvi je bio u tome što je toga dana gđa Kastratović počela u "Oazi" pružati besplatnu pravnu pomoć (opširnije vidjeti ovdje), a drugi razlog bio je upoznavanje njihove gošće iz Češke s civilnim društvom u Baranji. Naime, mlada Čehinja Kateřina Bizubová iz grada Hradec Králové, studentica praškog Fakulteta humanističkih studija (Fakulta humanitních studií Univerzita Karlova), studira upravo na odjelu za civilno društvo (Studia občanského sektoru).

Rad Mirovne grupe Oaza mladoj Čehinji predstavile su "Oazine" dugogodišnje aktivistice Jelena Opačić-Matijević, Vesna Nedić i Dubravka Simendić. Kateřinu je posebno zanimalo socijalno (društveno) poduzetništvo, koje "Oaza" provodi kroz svoje likovno-kreativne radionice za žene, na kojima korisnice s voditeljicama Anom Jeličić i Jelenom Opačić-Matijević izrađuju rukotvorine i suvenire, koji se prodaju na izložbama i sajmovima.

Kako je "Oazin" dugogodišnji običaj da se gošćama pokloni neki predmet izrađen na tim radionica, tako je i Kateřini uručena ekotorba ručno oslikana baranjskim suncokretima. Oduševljena poklonom, praška studentica srdačno se zahvalila na poklonu i gostoprimstvu.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok