MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 27. 12. 2012.

Evaluacija "Oazinog" socijalnog programa

Dubravka, Jelena, Ana, Vesna i StelaDubravka, Jelena, Ana, Vesna i StelaU četvrtak, 27. XII. 2012. godine, u belomanastirskom Hotelu "Patria", s početkom u 17 sati, održan je sastanak "Oazinih" aktivistica koje rade na socijalnom programu. Na sastanku su, uz predsjednicu i projekt-koordinatoricu Vesnu Nedić, bile Stela Fabijan, Ana Jeličić, Jelena Opačić-Matijević i Dubravka Simendić.

"Oazin" trogodišnji socijalni program pod nazivom "Pomoć starim i nemoćnim osobama Grada Belog Manastira" već drugu godinu financira Ministarstvo socijalne politike i mladih i sufinancira Grad Beli Manastir. Glavne aktivnosti toga programa su socijalne usluge pomoć u kući i dostava besplatnih toplih obroka. Slične programe "Oaza" provodi od 2006. godine.

 

Asistentica na tom socijalnom programu Dubravka Simendić upoznala je prisutne aktivistice s rezultatima evaluacijske ankete provedene krajem prosinca ove godine među korisnicima socijalne usluge pomoć u kući. Anketa je provedena s ciljem da se ocijeni korisnost takve usluge i da se dobiju saznanja potrebna za buduće aktivnosti. Evaluacijske upitnike sa sedam pitanja anonimno je popunila 51 osoba (45 ženskih i 6 muških) u Branjinom Vrhu (11), Šećerani (6) i Belom Manastiru (34). Potom su upitnici statistički obrađeni i pripremljeni za izvještavanje donatora.

Za ovu priliku bitno je istaći da su na zadnje pitanje "Imate li što dodati?" korisnici izjavljivali kako žele da se pomoć u kući nastavi i u ubuduće, a iznesene su i zanimljive sugestije: treba organizirati više druženja i razgovora za stare osobe, treba osigurati prijevoz do liječnika, usluga pranja veša je dobra i ne smije se ukinuti, sam program je dobar tko god da se toga sjetio… Korisnici se i zahvaljuju na onome što je dosad odrađeno, na poklonima koje su dobili te na trudu gerontodomaćica. Također izjavljuju da vole kad im dolaze gerontodomaćice, da vole šetati i razgovarati s njima, ali i da vole kad im se nešto donese…

Sastanak je završio oko 20 sati uz planiranje nastavka tih, ali i drugih "Oazinih" aktivnosti i uz malu zakusku (palačinke, sokovi i kava).

Pročitano 822 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok