MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Nedjelja, 23. 12. 2012.

Dostava besplatnih toplih obroka (II)

Topli obrok - ponedjeljakTopli obrok - ponedjeljakBesplatne tople obroke (o čemu smo ovaj mjesec već pisali ovdje) svaki radni dan na svoju kućnu adresu prima 40 stanovnika Grada Belog Manastira. I to 40 zadovoljnih građana, kojima taj obrok omogućava da lakše prebrode ove zimske dane i ekonomsku situaciju u kojoj se nalaze. U tome im svi svesrdno pomažemo. Tako im je Crveni križ Osijeka, odakle stižu ti ukusni topli obroci, za Božić priredio jedno iznenađenje. Naime, kako naši korisnici više ne primaju suhe obroke za neradne dane, nisu imali osiguran obrok za Božić. Međutim, ugodno ih je iznenadio Crveni križ Osijek, poslavši im na Badnjak dodatna porciju pečenja i priloga kao blagdanski poklon.

Crveni križ Osijek i ovoga je puta pokazao svoje veliko srce i svojom je gestom dokazao da misli na čovjeka – malog čovjeka. U ime svih "Oazinih" korisnika i zaposlenika, zahvaljujemo se Crvenom križu Osijek i podržavamo ga u daljnjoj suradnji jer samo svi zajedno – oni, mi i financijeri – možemo doći do boljeg i ljepšeg sutra za naše korisnike.

Topli obrok - utorakTopli obrok - utorak

Topli obrok - srijedaTopli obrok - srijedaOvom prilikom sa zadovoljstvom se zahvaljujemo i belomanastirskom gradonačelniku Ivanu Dobošu što je iz proračunske pričuve kojom on raspolaže izdvojio 3.000 kuna za besplatne tople obroke koliko je nedostajalo da dostavu "razvučemo" do kraja 2012. godine. Podsjetimo, Ministarstvo socijalne politike i mladih sredinom ove godine za 20 % smanjilo je sredstva za projekt "Pomoć starim i nemoćnim osobama Grada Belog Manastira" pa su zbog toga ukinuti suhi obroci za neradne dane, a u pitanje su došli i topli obroci za kraj godine.  Bez velikog premišljanja gradonačelnik je pokrio financijsku "rupu" i tako spriječio da naši korisnici ostanu bez toplih obroka baš u blagdansko vrijeme, između Božića i Nove godine.

Topli obrok - četvrtakTopli obrok - četvrtak

Topli obrok - petakTopli obrok - petakDostava besplatnih toplih obroka nastavit će se i 2013. godine. Grad Beli Manastir osigurao je u svom proračunu za tu socijalnu uslugu 90.000 kn, a ostatak će financirati Ministarstvo socijalne politike i mladih. S kojim iznosom, još se ne zna.

Pročitano 1275 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok