MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 31. 01. 2020.

EU-konferencija o ženama na tržištu rada

EU konferencija visoke razineEU konferencija visoke razineU četvrtak i petak, 30. i 31. I. 2020. godine, u Zagrebu, u konferencijskoj dvorani u Šubićevoj 29, održana je EU-konferencija visoke razine "Sudjelovanje žena na tržištu rada – društvena dobit!"

Ured za ravnopravnost spolova Vlade Republike Hrvatske organizirao je konferenciju kao jedno od službenih događanja u okviru predsjedanja Vijećem Europske Unije.

Konferenciju je otvorila ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku izv. prof. dr. sc. Vesna Bedeković, a putem videoporuke skup je pozdravila i povjerenica Europske komisije za pitanja jednakosti Helena Dalli.

Konferenciji su prisustvovali visoki predstavnici nadležnih institucija i ključnih dionika nacionalne razine, predstavnici država članica EU, predstavnici organizacija civilnog društva, socijalnih partnera i akademske zajednice.

Tokom konferencije kroz četiri panela raspravljalo se o sljedećim temama: usklađivanje vještina i zahtjeva na tržištu rada, atipična zanimanja i prekarni rad, usklađivanje privatnog i poslovnog života (u dijelu koji se odnosi na dugoročnu skrb o ovisnim članovima obitelji) te seksualno uznemiravanje u svijetu rada.

Cilj svakog panela bio je ublažiti učinak prepreka na zapošljavanje žena te usklađivanje stajališta o budućim pravcima djelovanja država članica EU.

Brojne sudionice i sudionici konferencijeBrojne sudionice i sudionici konferencijeNa konferenciji su, pored ostalih, sudjelovale i predstavnice partnerskih udruga na projektu "Nova znanja – nove prilike":  Mirjana Mizdrak Mišanović, koordinatorica Udruge žena Vukovar, Mirjana Bilopavlović, predsjednica Centra za podršku i razvoj civilnog društva Delfin iz Pakraca, Desa Kolesarić, predsjednica udruge "S.O.S – savjetovanje, osnaživanje, suradnja" iz Virovitice, i Vesna Nedić, projekt-koordinatorica Mirovne grupe Oaza iz Belog Manastira.

(Opširnije: mdomsp-1 i mdomsp-2)

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok