MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 12. 03. 2021.

Infodani Ureda za udruge VRH (2. dan)

Katarina GaćinaKatarina GaćinaU petak, 12. III. 2021. godine, s početkom u 9 sati, putem YouTube-kanala Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske započeo je drugi dan 12. Infodana 2021. o natječajima za dodjelu financijskih sredstava projektima i programima organizacija civilnog društva (OCD) iz javnih izvora u 2021. godini. Ispred "Oaze" događaj je pratila Katarina Gaćina.

Događajem je moderirao Ured za udruge, iz kojeg bismo posebno istaknuli višu stručnu suradnicu Željku Markulin, koja je predstavila novi program EU "Građani, ravnopravnost, prava i vrijednosti 2021.–2027.", koji je nasljednik programa "Europa za građane" i "Prava, ravnopravnost i građanstvo". Trenutno uredba za taj program još nije usvojena, radi se na završnim detaljima te se čeka usvajanje navedene uredbe, nakon čega će biti više natječaja i više tema kojima će se moći baviti organizacije civilnog društva.

Program 'Građani, ravnopravnost, prava i vrijednosti 2021.–2027.'Program 'Građani, ravnopravnost, prava i vrijednosti 2021.–2027.'Potom su drugog dana 12. Infodana predstavljeni natječaji, javni pozivi državnih uprava, Ureda Vlade RH i javnih institucija u sljedećim područjima:

  • (su)financiranje projekata i programa OCD-a ugovorenih u okviru programa EU za 2021.
  • zaštita zdravlja, borba protiv ovisnosti i pružanje pravne pomoći
  • skrb o hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata
  • međunarodna razvojna suradnja te programi za Hrvate u inozemstvu
  • zaštita i promicanje ljudskih prava, prava nacionalnih manjina i zaštita potrošača
  • potpora razvoju ruralnih područja, otoka i područja od posebne državne skrbi
  • okoliš i djelovanje u području klime

Nažalost, Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina nije izlagao svoje planirane javne pozive, no Ured za udruge VRH, na svojim mrežnim stranicama, postavit će nacrt godišnjeg plana natječaja i javnih poziva i tog ureda.

Nakon završetka Infodana, Ured za udruge ostavlja otvorenim e-mail: infodani@udruge.vlada.hr na koji svi zainteresirani mogu poslati pitanja vezana uz natječaje. Također iz Ureda je stigla zahvala svima koji su ovaj događaj pratili, uz nadu da će se sljedeće godine Infodani održati uživo.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok