MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 11. 08. 2012.

Gradsko kazalište gostovalo u Kukinju i Duboševici

Na sceni: Stipan Vidak i Nebojša ŠimićNa sceni: Stipan Vidak i Nebojša ŠimićMjesni odbor Duboševica i Hrvatska manjinska samouprava u Kukinju, selu tek nekoliko kilometara udaljenom od Pečuha, te Hrvatsko kazalište Pečuh godinama ostvaruju zajedničku suradnju, a u cilju poboljšanja pograničnih kulturnih veza. Tim povodom, Kukinj i Duboševica pozvali su Gradsko kazalište Beli Manastir na gostovanje. U dvorani Doma kulture u Kukinju baranjski su glumci u nedjelju, 17. lipnja 2012. godine, odigrali crnu komediju "Na 1. crti braka", a tjedan dana kasnije i u prepunoj dvorani mjesnog Doma kulture u Duboševici.

Na predstavi u Kukinju, na kojoj je publika tri puta na bis pljeskom nagradila kazalište iz Belog Manastira, bila je i Ljiljana Pancirov, generalna konzulica Republike Hrvatske u Pečuhu:
- Nasmijala sam se do suza, jako mi se svidjela predstava i uživala sam gledajući je. Drago mi je zbog ove suradnje, a zapravo zato sam i došla: podržati ovu kulturno-kazališnu razmjenu Hrvatske i Mađarske. Imate mlade i talentirane ljude i zasigurno se opet uskoro vidimo – poručila je konzulica, koja je i nakon predstave ostala s glumcima na zajedničkoj večeri i druženju uz pjesme i ples.

Glumica Anamaria Embreuš i predsjednica Gradskog kazališta Daniela Taslidžić Herman Glumica Anamaria Embreuš i predsjednica Gradskog kazališta Daniela Taslidžić Herman

Mjesto Kukinj (mađarski Kökény) nalazi se u Pečuškom kotaru u Baranjskoj županiji, a ima oko 600 stanovnika hrvatske i mađarske nacionalnosti. Godine 2006. dobilo je nagradu "Najselo" Hrvatske matice iseljenika.

Pročitano 1884 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok