MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 14. 04. 2012.

Premijera predstave "Na 1. crti braka"

Na 1. crti braka, predstava Gradskog kazališta Beli Manastir
Aleksandar Momčilović i Jelena Molnar

U subotu, 14. IV. 2012. godine, pred punom belomanastirskom kino-dvoranom, Gradsko kazalište Beli Manastir premijerno izvelo je svoju novu predstavu, crnu komediju "Na 1. crti braka". Rađena je prema tekstu "Plaćenici i mlaćenici" niških autora Miroljuba Nedovića i Timošenka Milosavljevića, a u adaptaciji i režiji Daniele Taslidžić Herman. Riječ je o uzbudljivoj priči o bračnim odnosima te o tragičnoj upotrebi krstarećih raketa kao ishodištu stalnog erotskog naboja između muža i žene. Zapravo to je i svojevrsna epopeja o podjeli nasljedstva niskih strasti i njiva pokraj rijeke, koja nosi sve pred sobom i pred nama.

U moru uzbudljivih likova poštara, plaćenih ubica i zgodnih medicinskih sestara, predstava je osvojila ne samo gledaoce, već i ovogodišnjeg državnog selektora docenta Roberta Raponju, koji ju je gledao i ocjenjivao dan ranije u sklopu 3. smotre Osječko-baranjske županije u kvalifikacijama za državni 52. Festival hrvatskih kazališnih amatera, koji će se u maju održati na Hvaru.

U predstavi, na kojoj se intenzivno radilo tri mjeseca, glume i dva debitanta: Mario Sinanović i Jelena Molnar uz "veterane" Anamariju Embreuš, Aleksandra Momčilovića, Nebojšu Šimića i Stipana Vidaka. Premijerom te predstave belomanastirsko kazalište najavilo je, unatoč skromnim sredstvima, iznimno "plodnu" kazališnu sezonu. Već početkom maja predstavit će se dvjema novim projektima, predstavom "Sljedeći" američkog autora Terrencea McNellyja, u kojoj glume Branko Katalinić i Ivana Petković, te predstavom "Skeč night show", a ovoga mjeseca započinju s gostovanjima diljem Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Na 1. crti braka, predstava Gradskog kazališta Beli Manastir
Uzbudljiva priča o bračnim odnosima
Na 1. crti braka, predstava Gradskog kazališta Beli Manastir
Svi glumci na kraju predstave

Gradsko kazalište Beli Manastir, koje djeluje od 2006. godine, sljedbenik je 84 godine duge tradicije kazališta u svom gradu. Jedno je od financijski najskromnijih hrvatskih kazališta, koje radi u na području od posebne državne skrbi. Do sada je ponudilo 11 premijernih predstava, pretežno komedija, ostvarilo je suradnju s kazalištima iz Hrvatske, BiH, Slovenije i Srbije te osvojilo značajne nagrade na raznim festivalima i kazališnim susretima.

 

Pročitano 1458 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok