MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 13. 04. 2012.

Konferencija "Ususret Europskom socijalnom fondu"

Konferencija Ususret Europskom socijalnom fondu
Na konferenciji u Zadru 'Oazu' je predstavljala Ana Jeličić

"Ususret Europskom socijalnom fondu – novi izazovi i mogućnosti za organizacije civilnog društva" bio je naziv konferencije održane u četvrtak i petak, 12. i 13. IV. 2012. godine, u Zadru. Konferenciju je organizirala Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva  u partnerstvu s ECAS-om (European Citizen Action Service) i IMPACT-om (Europski centar za međusektorsku suradnju), u čijim je prostorijama i održavana. Konferenciju, na kojoj su prisustvovali predstavnici raznih udruga civilnog društva (njih 81), otvorili su Dario Baron, pomoćnik ministra u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava, Stela Fišer Marković, stručna savjetnica u Uredu za udruge i Cvjetana Plavša-Matić, upraviteljica Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva. "Oazu" je na konferenciji predstavljala Ana Jeličić.

 

U daljem toku dvodnevne konferencije učestvovali su predstavnici više zemalja: Tony Venables, direktor ECAS-a iz Belgije, Liga Baltina iz Latvije, Katarzyna Gelmuda i Maciej Brodowicz iz Poljske, Jurij Mazek iz Slovenije, Andy Churchill iz Velike Britanije  i Jose Aguilar iz Španjolske. Oni su preko primjera dobre prakse iz svojih zemalja davali savjete hrvatskim organizacijama civilnog društva kako se kvalitetno pripremiti za Europski socijalni fond (ESF), koji nam stiže ulaskom Hrvatske u Europsku Uniju (EU), kako se suočiti s izazovima novog doba te na što obratiti  pažnju da bi projekti bili što kvalitetnije napisani i time imali veću šansu za odobravanjem.

Konferencija je, prema riječima Ane Jeličić, bila dinamična, radna, interesantna i  korisna. A ništa manje nisu bila korisna ni druženja sudionika u pauzama kad su se razmjenjivala iskustva i stvarali kontakti za moguću suradnju jer su svi predavači ukazivali na značaj partnerstava. Organizatori su i ovoga puta bili dobri domaćini, s interesantnim, neposrednim  gostima, pa se i dug, zamoran put do lijepog Zadra mogao zanemariti.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok