MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 08. 07. 2011.

Do Beča i natrag (VI) – Narodi svijeta

Indijke u Beču
'Oazina' predsjednica s Indijkama u Beču

Beč je kozmopolitski grad pa u njemu možete sresti ljude pristigle u Austriju iz svih krajeva svijeta. Ako dobro vladate njemačkim i(li) engleskim jezikom, tada ćete moći komunicirati s mnogim zanimljivim ljudima. Ako, međutim, samo natucate strane jezike, a dobro govorite tri-četiri južnoslavenska jezika koji su navodno različiti, onda vam ne preostaje ništa drugo nego da se u ozbiljnije razgovore upuštate jedino s Bečanima i Austrijancima koji su porijeklom iz naših krajeva.

U indijskom restoranu vas i ne iznenadi ako sretnete Indijke koje vas poslužuju indijskom hranom, ali kad vam u selu Tattendorfu Vijetnamka otključava i pokazuje katoličku crkvu iz toga sela, to već jeste iznenađenje. Bivših Jugoslovena u Austriji ima mnogo pa ako već niste gost nekome od njih, sigurno ćete ih negdje sresti. A ako imate sreće, to će biti npr. na Nežiderskom jezero, a oni će vas, ti bivši Jugosloveni, odvesti u pravi austrijski – hojriger. Što je to hojriger? Saznat ćete u jednom od sljedećih člančića iz ovog miniputopisa.

Sarajlije u Austriji
Osječanke s austrijskim Sarajlijama
Vijetnamka u Austriji
Oazina predsjednica s Vijetnamkom u Tattendorfu

 

Pročitano 2240 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok