MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 07. 07. 2011.

Do Beča i natrag (V) – Stop, kraj sela

 

Trumau, Austrija
Trumau, kraj sela

Iz prethodnog člančića u ovom miniputopisu može se zaključiti da je u Austriji sve označeno tako da nitko ne može reći da nije obaviješten i da nešto nije znao. Ipak, nekoga tko se biciklom vozika po austrijskim selima malo-malo pa nešto iznenadi. Eto, na primjer, u Trumauu, lijepo uređenom selu na rijeci Triesting južno od Beča i istočno od Badena, na kraju jedne ulice, nalazi se tabla s prešaranim imenom mjesta, koja označava kraj naselja, iako je očito da nakon još desetak metara asfalta počinje - poljski put.

Karanac, Baranja
Karanac: pazi, kraj asfalta!

Neka mjesta u Baranji, ipak, ne zaostaju za svjetskim trendovima. U etnoselu Karancu, na kraju uličice koja vodi prema brdu, nalazi se znak "opasnost na cesti" s dodatnim natpisom "Kraj asfalta". Ako se netko automobilom, motociklom ili biciklom zajuri tom uličicom pa se na kraju dobro protreska na prtenom putu, nitko mu nije kriv što nije gledao - prometni znak.

 

Pročitano 1750 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok