MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Nedjelja, 03. 07. 2011.

Do Beča i natrag (I) - Maršruta

Negdje u Mađarskoj
Belomanastirski auto negdje u Mađarskoj

U nedjelju, 3. VII. 2011. godine, dvočlana belomanastirska ekipa, u kojoj je bio i administrator "Oazine" web-stranice, zaputila se na 450 kilometara dug put od Belog Manastira u Baranji do mjesta Obervaltersdorf u Austriji, tridesetak km južno od Beča. Smatrajući putovanje autoputevima nezanimljivim i pod načelom da je putovanje lokalnim cestama i cesticama užitak za dušu i odmor za oči, ekipa je izabrala sljedeću maršrutu: Beli Manastir – Beremend – Šikloš – Pečuj – Sigetvar – Kapošvar – Behenje – Nađkanjiža – Zalaegerseg – Vašvar – Sombathelj – granični prijelaz prema Obervaltu (Oberwalt) – Rehnic (Rechnitz) – Piringsdorf – Ebrajhsdorf (Ebreichsdorf) – Obervaltersdorf (Oberwaltersdorf).

Pri tom se kroz Mađarsku trebalo držati puteva broj 58 (do Pečuja), 6 (do Sigetvara), 67 (do Kapošvara), 61 (do Nađkanjiže), 74 (do Vašvara), 8 (do Kama), 87 (do Sombathelja) i 89 (do mađarsko-austrijske granice, koja više i nije granica budući da su i jedna i druga zemlja u Evropskoj Uniji). Kroz Austriju stvar je bila malo jednostavnija. Putevima broj 63, 56, 50 i 16 uzduž austrijsko-mađarske granice trebalo je stići do Ebrajhsdorfa, a onda putem broj 210 do – Obervaltersdorfa. Cijelo to putešestvije trajalo je devet i pol sati, iako se rastojanje od Belog Manastira do Beča autoputem preko Budimpešte moglo prevaliti nekoliko sati brže. Pa zašto je onda izabrana baš takva maršruta? Radoznali čitalac to će saznati u sljedećem članku iz ovoga – miniputopisa.

Sigetvar
Sigetvar
Kapošvar
Kapošvar

 

Nađkanjiža
Nađkanjiža
Zalaegerseg
Zalaegerseg

 

Vašvar
Vašvar
Sombathelj
Sombathelj

 

Piringsdorf
Piringsdorf u Austriji
Obervaltersdorf
I, konačno, Obervaltersdorf

 

 

Pročitano 2545 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok