MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 22. 12. 2022.

Pristupanje mreži "4. smjena – nevidljivi rad"

'Oazina' pristupnica za pristup mreži'Oazina' pristupnica za pristup mrežiU četvrtak, 17.11.2022. godine, "Oaza" je, kao podržavajuća članica, pristupila mreži "4. smjena – nevidljivi rad". Radi se o mreži koja je osnovana u sklopu projekta "Utjecaj javnih politika na kvalitetu obiteljskog i radnog života te na demografsku sliku Hrvatske – prostori promjene", koji je sufinancirala Europska unija u sklopu Europskog socijalnog fonda.

Nositeljica projekta je udruga B.a.B.e. Budi aktivna. Budi emancipirana., a partneri i članovi mreže su: Sveučilište u Zadru, Grad Novska, Vukovarsko-srijemska županija, Udruga za ljudska prava i građansku participaciju PaRiter, Udruga "HERA" Križevci, Centar za građanske inicijative Poret, Ženska udruga "IZVOR", Hrvatska udruga poslovnih žena Krug Domine – organizacija za promicanje ženskih prava, Prostor rodne i medijske kulture K-Zona te Mreža mladih Hrvatske.

Jedan od ciljeva projekta je kreiranje mreže za usklađivanje privatnog i poslovnog života žena i muškaraca. Radi se o mreži partnera, udruga civilnog društva koje će surađivati s jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave, odgojno-obrazovnim institucijama i drugim akterima u svojim sredinama te na taj način aktivno doprinositi učinkovitosti javnih politika i propisa u domeni usklađivanja privatnog i poslovnog života žena, muškaraca i mladih.

Područje djelovanja mreže:

  • zagovaranje aktivnog očinstva
  • zagovaranje ravnomjerne raspodjele mentalnog rada između žena i muškaraca
  • zagovaranje pravednije raspodjele rutinskih i povremenih kućanskih poslova između žena i muškaraca
  • zagovaranje boljeg korištenja slobodnog vremena žena, muškaraca i mladih
  • zagovaranje ravnomjerne raspodjele poslova između žena i muškaraca prilikom brige za djecu i osobe starije životne dobi
  • podizanje svijesti šire javnosti o problemu usklađivanja poslovnog i privatnog života
  • utjecaj na donositelje odluka, a s ciljem unapređenja stanja usklađivanja privatnog i poslovnog života.
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok