MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 07. 10. 2022.

"ODRAZ-ov" skup i panel-rasprava u Osijeku

Skup i panel-rasprava su odražni u Osijeku, a primjer dobre prakse posjećen je u ČepinuSkup i panel-rasprava su odražni u Osijeku, a primjer dobre prakse posjećen je u Čepinu(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U petak, 7.10.2022. godine, nevladina organizacija "ODRAZ – Održivi razvoj zajednice" organizirala je skup "Dugoročna vizija za ruralna područja EU-a – prema jačim, povezanim, otpornijim i naprednijim ruralnim područjima" i panel-raspravu "Holistički pristup za održivi i pravedan ruralno-urbani razvoj". Događaj se održao u Osijeku od 10 do 14 sati, nakon kojega su sudionici posjetili primjer dobre prakse – Tvornicu ulja u Čepinu.

Predstavljanje cilja ovog skupa, partnera na projektu i uvodni pozdrav održala je Lidija Pavić-Rogošić iz "ODRAZ-a" koja je nešto kasnije prezentirala dugoročnu viziju za ruralna područja EU-a i Ruralni pakt. O održivom razvoju ruralnih zajednica u Slavoniji govorile su Branka Kaselj i Mirna Šmit iz Zaklade Slagalica. Članica Europskog i socijalnog odbora (EGSO) Piroska Kallay iznijela je mišljenje EGSO-a o dugoročnoj viziji za ruralna područja EU-a i održivi razvoj ruralno-urbanih područja te koja su očekivanja i uloga EGSO-a u svemu tome. Tom Jones iz Europskog saveza ruralnih zajednica (ERCA) pričao je o pogledu ERCA-e na provedbu Vizije za ruralna područja i koje su poruke Europskog ruralnog parlamenta.

Nakon kratke pauze, svoje prezentacije su imali Ivan Ciprijan iz Ministarstva poljoprivrede RH, Verica Mušić ispred Hrvatske mreže za ruralni razvoj koja je govorila iz aspekta civilnog društva i Daniel Baturina s Pravnog fakulteta u Zagrebu koji je predstavio istraživanje "Utjecaj LAG-ova na održivi i lokalni razvoj".

U panel-raspravi koja je uslijedila nakon svih prezentacija sudjelovali su prethodno navedeni: Piroska Kallay, Tom Jones, Gojko Bežovan s Pravnog fakulteta u Zagrebu, Ivan Ciprijan i Verica Mušić, a moderatorica je bila Lidija Pavić-Rogošić. Tijekom skupa i panel-rasprave osiguran je simultani prijevod s engleskog na hrvatski jezik i obrnuto. Komentare na panel-raspravu imali su i sudionici.

Događaj je zaključen posjetom primjera dobre prakse Tvornice ulja Čepin i ručkom u Čepinu, a organiziran je kao dio projekta "SUSTINEO-Suradnjom, sudjelovanjem, istraživanjem i edukacijom za održivost" sufinanciranim iz Europskog socijalnog fonda, u suradnji sa Zakladom Slagalica i Europskim gospodarskim i socijalnim odborom. Skupom je obilježen Europski tjedan održivog razvoja.

Ispred "Oaze" na skupu su sudjelovale Sandra Kušenić i Dragana Brnjevarac.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok