MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 09. 05. 2022.

Stručno putovanje u Pakrac – 2. dan

Na imanju gospođe SlaviceNa imanju gospođe Slavice(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Ponedjeljak, 9.5.2022. godine, drugi dan stručnog putovanja, započeo je obilaskom obiteljskog imanja Slavice Plavček u Velikom Banovcu. Slavica je obiteljsko imanje obogatila s preko 400 biljnih ukrasnih vrsta. Ima svega: cvijeća, drveća, žbunja. Sve je uređeno s velikom ljubavlju što se vidi po ljepoti svih biljaka koje su skladno uklopljene u brdoviti kraj. Slavica je predstavnica češke nacionalne manjine te je nakon obilaska imanja uslijedio razgovor o djelovanju Češke besede Prekopakra.

 Nakon ugodnog druženja, posjećen je Muzej Grada Pakraca gdje je, osim obilaska muzeja, detaljno ispričana priča o povijesti kovanja novca u Hrvatskoj – Hrvatski banovac. Zaposlenik muzeja Daniel Grčević ispričao je puno o staroj utvrdi u Pakracu koja je potpuno uništena. Također, u muzeju se nalazi igraonica gdje djeca mogu igrati igrice na starijim kompjuterima. Na kraju posjeta muzeju svi su se mogli okušati u kovanju novca na metalnim pločicama uz jak udarac čekićem. Naravno da su svi rado to i učinili.

Na kraju ovog radnog dana, posjećen je planinarski dom Omanovac iz kojeg pogled seže daleko u ravnicu. Veličanstven pogled na okolna mjesta, predivna šuma pa čak i jedna viđena srna zaokružili su drugi dan ovog posjeta Pakracu.

Ovo stručno putovanje financirano je od strane Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva iz Institucionalne podrške.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok